Слухання в Комітеті на тему: «Законодавчий процес: актуальні питання вдосконалення парламентських процедур. Оцінка ефективності законодавства» 16 березня 2016 року

17 березня 2016, 17:35


16 березня 2016 року Комітет провів слухання на тему: «Законодавчий процес: актуальні питання вдосконалення парламентських процедур. Оцінка ефективності законодавства» за підтримки Вестмінстерської фундації за демократію. У цих слуханнях взяли участь народні депутати України – члени Комітету: заступники голови Комітету Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Секретар Комітету Лубінець Д.В., голови підкомітетів Войцеховська С.М., Папієв М.М., колишній старший співробітник Палати громад (Великобританія) Алістер Доерті, представник Вестмінстерської фундації за демократію в Україні Галина Шевчук, заступник голови Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Заславський О.В., директор Програми USAID «Рада» Когут І.О., представники Інституту законодавства Верховної Ради України, моніторингового комітету «Відкрито», працівники Апарату Верховної Ради України, помічники-консультанти народних депутатів України та інші.

Відкрив слухання перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи  Верховної Ради України Пинзеник П.В. з вітальною промовою, наголосивши на проблемах законодавчого процесу. З доповідями виступили колишній старший співробітник Палати громад (Великобританія) Алістер Доерті – «Попередній аналіз законодавчих ініціатив», яка одночасно супроводжувалась переглядом слайдів та презентацій, заступник завідувача секретаріату Комітету з питань європейської інтеграції Мисик І.І. поділився досвідом щодо законодавчої процедури у Франції, який він набув під час перебування у парламенті цієї країні.

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., а також Крижанівський В.П., Віце-президент Асоціації народних депутатів України, який побудував свій виступ на рекомендаціях місії Пета Кокса.

Всебічно обговоривши та проаналізувавши проблемні питання, які мають місце при здійснення законотворчої діяльності та у законодавчому процесі українського парламенту, учасники слухань наголосили на необхідності їх врегулювання і приведення у відповідність з вимогами Конституції України, загальновизнаними демократичними принципами.

Підводячи підсумки слухань, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх, що проект рекомендацій слухань у Комітеті буде опрацьовано із врахуванням доповідей і виступів їх учасників, розглянуто та схвалено на засіданні Комітету як Рекомендації слухань у Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.


Стенограма слухання 16.03.2016