Семінар на тему «Парламент і суспільство: ефективна взаємодія, ефективне законодавство» 7 жовтня 2015 року

09 жовтня 2015, 17:35

В Інституті законодавства Верховної Ради України 7 жовтня 2015 р. під егідою Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України започатковано співробітництво Інституту законодавства з Представництвом фонду Фрідріха Науманна за Свободу з питань подальшого підвищення рівня професіоналізму в українському парламенті, удосконалення законодавчого процесу з використанням досвіду роботи Німецького Бундестагу.

Виконуючий обов’язки Голови Комітету – перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник, директор Інституту законодавства Верховної Ради України, член-кореспондент Національної Академії наук Олександр Копиленко, Керівник Представництва фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Україні Міріам Космель відмітили існуючу добру багаторічну традицію співпраці українських та німецьких парламентаріїв, науковців щодо пошуку шляхів удосконалення законодавства на базі розвитку взаємодії парламентів і суспільства, розширення відкритості влади, утвердження атмосфери толерантності в парламенті і суспільстві.

Учасники зустрічі-семінару, в т. ч. працівники Апарату Верховної Ради України, науковці, помічники-консультанти тих народних депутатів України, що мали змогу попередньо ознайомитися з проектом заходів, передбачених планами започаткованого співробітництва із зазначеним фондом, висловили особливу зацікавленість щодо вивчення досвіду роботи комітетів Німецького Бундестагу з громадськістю, організаційно-правових механізмів врахування зауважень і побажань від суспільства з метою підвищення ефективності законодавства.

Регламентним комітетом передбачено спільно з Інститутом законодавства проведення круглих столів, семінарів народних депутатів України за участю вітчизняних та німецьких експертів, присвячених проблемам розвитку культури парламентаризму, удосконалення структури парламенту, електронного врядування. Перший семінар цієї серії має відбутися 9 грудня 2015 р. у Верховній Раді України за участю висококваліфікованого знавця парламентської системи, експерта Манфреда Ріхтера.