15 травня 2015 року (Протокол № 16)

21 травня 2015, 11:39

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                                           16

 

                                                                                                                                                                                                    15        травня            2015

 

вул. Грушевського, 5,

ІІІ поверх,  кімн. 5,

12 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Єфремова І.О., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шлемко Д.В.

Відсутні:  Лубінець Д.В., Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.

 

Присутні представники засобів масової інформації: Хоменко Артем – «Укрінформ», Денисюк Марія, Якобчук Андрій, Струльковський В.В. – «Народний Фронт», Пришляк Н.І. – УНІАН, Смірнов Ю.Г. – «Українські новини», Шурін А.В. – канал СТБ, Кисіль О.С. – «Інтерфакс – Україна», Шевченко А. – «Ліга».

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про порядок розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М., від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27 вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15)

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 8 (одноголосно).

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про порядок розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М.,  від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт  народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15).

 

В обговоренні питання взяли участь всі присутні на засіданні народні депутати України – члени Комітету.

 

За результатами обговорення надійшло дві пропозиції:

від заступника голови Комітету Купрієнка О.В. - доповнити пункт третій проекту рішення Комітету положеннями щодо розгляду подань від 12 травня 2015 року по суті за участю не тільки Генерального прокурора України Шокіна В.М., а й за участю процесуальних прокурорів по кожному кримінальному провадженню;

від голови підкомітету Папієва М.М. – доповнити пункти перший та другий проекту рішення Комітету після слів «законності одержання доказів, зазначених у поданнях» словами «наявності відповідних скарг».

 

Голосували за проект рішення Комітету з урахуванням внесених пропозицій: «за» - 8  (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Доручити народним депутатам України – членам Комітету до 19 травня ц.р. включно подати пропозиції (перелік питань) Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М., від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт  народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15), законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг.

2. Перелік пропозицій та питань народних депутатів України – членів Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості  подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М.  від 12 травня 2015 року, законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг розглянути і затвердити  на засіданні Комітету 20 травня ц.р. та направити Генеральному прокуророві України Шокіну В.М.

3. Розглядати подання, підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М., від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт  народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15) по суті після надходження письмових пояснень народних депутатів України Клюєва С.П. і Мельничука С.П., відповіді Генерального прокурора України Шокіна В.М. з порушених Комітетом питань та за участю, відповідно до положень частин першої та другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, народних депутатів України Клюєва С.П. і Мельничука С.П., Генерального прокурора України Шокіна В.М., та прокурорів відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, які ініціювали подання.

4. Подання, підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М.,  від 12 травня 2015 року «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт  народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15) розглядати на засіданні Комітету відкрито за участю парламентського телеканалу «РАДА» та інших засобів масової інформації.

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                             П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                         Д.В.ЛУБІНЕЦЬ