Рекомендації Комітету за результатами розгляду попереднього звіту підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України, (Протокол № 13 від 22.04.2015)

29 квітня 2015, 16:06

РЕКОМЕНДАЦІЇ

 

Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України щодо усунення недоліків, виявлених підкомітетом з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України під час перевірки ефективного використання бюджетних коштів Управлінням справами Апарату Верховної Ради України, підрозділами та підпорядкованими підприємствами і  установами, прийняті на засіданні Комітету  22 квітня 2015 року

 

 

Прийнято

на засіданні Комітету 22 квітня 2015 року (протокол № 13) за результатами розгляду попереднього звіту підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України

 

Комітет рекомендує:

 

1. Апарату Верховної Ради України підготувати пропозиції щодо проекту Положення про Апарат Верховної Ради України (в якому передбачити основні напрями діяльності Управління справами Апарату Верховної Ради України), а народним депутатам України – членам Комітету, внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про затвердження Положення про Апарат Верховної Ради України».

Термін виконання: до 1 липня 2015 року.

 

2. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України:

 

1) Провести перевірку діяльності підпорядкованих підприємств і установ та провести аудит ефективності використання ними бюджетних коштів. За результатами перевірки запропонувати заходи щодо збільшення надходжень до спецфондів та зменшення збитків підпорядкованих підприємств і установ. Вжити заходів щодо відповідальності осіб за допущені недоліки при виконанні покладених на них завдань. Про результати інформувати Комітет.

Термін виконання: до 1 серпня 2015 року.

 

2) Доручити підрозділам Управління справами апарату Верховної Ради України та підпорядкованим підприємствам і установам розробити річний план заходів з енергозбереження.

Термін виконання: до 1 липня 2015 року.

 

3) Вжити дієвих заходів щодо вивільнення службових жилих приміщень Верховної Ради України, які займають народні депутати України  попередніх скликань. Про результати щомісячно інформувати Комітет.

 

4) Розробити та затвердити внутрішній порядок здійснення закупівель до 100 тис. грн., в якому, зокрема, передбачити обов’язкову публікацію відповідних заявок на безоплатних Інтернет-ресурсах. Також, цим порядком передбачити обов’язкову публікацію відповідних договорів на тих же веб–ресурсах, з метою забезпечення прозорості закупівель товарів та послуг Управлінням справами Апарату Верховної Ради України та підпорядкованими йому підприємствами і установами.

Термін виконання: до 1 червня 2015 року.

 

5) Провести юридичний аналіз діяльності Управління житловими будинками та усунути недоліки щодо невідповідності організаційно-правової форми Управління житловими будинками та привести у відповідність установчі документи вимогам чинного законодавства, з метою припинення фінансування Управління житловими будинками за рахунок коштів Державного бюджету України, що передбачаються щорічно для забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Термін виконання: до 1 червня 2015 року.

 

6) Вивчити питання щодо внесення змін до Статуту Державного підприємства «Парламентський телеканал «РАДА», з метою надання можливості отримання телеканалом доходу та зменшення з 2016 року обсягів бюджетних субсидії на його  утримання.

Термін виконання:  до 1 липня 2015 року.

7) Надати пропозиції щодо можливості переведення журналу Верховної Ради України «Віче» з  2016 року на повний госпрозрахунок та коригуванням обсягів тиражу журналу з метою припинення фінансування за рахунок видатків Державного бюджету України.

Термін виконання: до 1 липня 2015 року.

 

8) Вивчити питання щодо обсягу та тиражу газети «Голос України» з метою зменшення фінансової підтримки за рахунок видатків Державного бюджету України.

Термін виконання: до 1 липня 2015 року.

 

9) Розглянути питання щодо збалансування видатків Державного бюджету України шляхом збільшення надходжень до спецфонду Управління адміністративними будинками за рахунок передачі в оренду вільних приміщень в адміністративному будинку Верховної Ради України по вул. В. Житомирській, 11, враховуючи, що народні депутати України  - члени комітетів з питань охорони здоров’я  та з питань свободи слова та інформаційної політики  вже фактично переїхали до приміщень Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ».

Термін виконання:  до 1 червня 2015 року.

 

3. Управлінню адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України:

 

1) Забезпечити проведення  повторної незалежної оцінки майна, що здається в оренду Управлінням адміністративних будинків та переукласти договори із урахуванням повторної оцінки.

2) Затвердити перелік площ, що здаються в оренду та забезпечити його всебічну безоплатну публікацію.

3) Звернутись до банківських установ, через які здійснюється виплата заробітної плати  народних депутатів України, їх помічників-консультантів та працівників Апарату Верховної Ради України з пропозицією надати їм  в оренду місця для розміщення банкоматів.

4) Забезпечити укладення договорів оренди з власниками усіх ibox та кавових машин, розміщених в приміщеннях адміністративних будинків Верховної Ради України, в інших приміщеннях підприємств і установ, підпорядкованих Управлінню справами Апарату Верховної Ради України.

5) Вирішити питання щодо використання за призначенням та впорядкування приміщення в адміністративному будинку по вул. Садовій 3а, яке наразі використовується, як культове приміщення.

6) Розглянути питання щодо передачі в довгострокову оренду приміщень адміністративного будинку за адресою пров. Рильський, 8 на платній основі та за умови, що орендар здійснить ремонт зазначених приміщень за власний рахунок та, по закінченню строку оренди, поверне приміщення у належному стані. За результатами поінформувати Комітет.

Термін виконання:  до 1 липня 2015 року.

 

4. Управлінню житловими будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України:

 

1) Прискорити роботу з подання необхідної документації для впорядкування тарифу на утримання прибудинкових територій та/або оптимізації витрат Управління житловими будинками.

2) Забезпечити прозорість ціноутворення  за проживання у гуртожитках з обов’язковим інформуванням мешканців гуртожитків про тарифи та показники, за якими здійснюється нарахування.

Термін виконання:  до 1 липня 2015 року.

 

5. Автобазі Управління справами Апарату Верховної Ради України:

 

1) Підготувати пропозиції щодо внесення змін до Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України, затвердженого Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 04 грудня 2006 року з метою актуалізації норм витрат на пальне.

Термін виконання:  до 1 липня 2015 року.

 

2) Подати на розгляд Комітету пропозиції щодо закріплення та використання службових автомобілів  відповідно до Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України, затвердженого Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 04 грудня 2006 року.

Термін виконання:  до 1 червня 2015 року

 

6. Державному підприємству «Їдальня» вжити заходів щодо придбання продукції за оптимальними закупівельними цінами та встановлення виваженої торгівельної націнки з метою зменшення фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів.

Термін виконання:  до 1 липня 2015 року.

 

Перший заступник

голови Комітету

 

 

П.В.ПИНЗЕНИК