Засідання Комітету 14 грудня 2005 року

15 грудня 2005, 14:27

На засіданні Комітету 14 грудня 2005 року було розглянуто проект Календарного плану проведення дев’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання (лютий – квітень 2006 року). За результатами обговорення Комітет прийняв рішення підтримати вказаний проект Календарного плану і внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України “Про Календарний план проведення дев’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання” та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його.

За підсумками розгляду проекту Постанови Верховної Ради України “Про внесення змін до статей 3.3.1, 3.3.4, 3.4.2 Регламенту Верховної Ради України”, внесений народним депутатом України Сасом С.В. (реєстр. № 8496 від 13.12.2005 року) Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти зазначений проект постанови за основу і в цілому. Співдоповідачем від Комітету визначити заступника Голови Комітету Коваля В.С.;

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України “Про внесення доповнень до статей 6.2.7, 6.4.6 та 9.1.9 Регламенту Верховної Ради України № 129/94-ВР від 27.07.94, введеного в дію Постановою Верховної Ради України № 130/94-ВР від 27.07.94 (із змінами і доповненнями). Відомості Верховної Ради України. 1994 р. № 35, внесений на заміну народним депутатом України Кульчинським М.Г. (реєстр. № 7713 від 02.11.2005 р.). Після обговорення Комітетом прийнято рішення рекомендувати авторові зазначеного проекту постанови доопрацювати його відповідно до статті 27 Бюджетного кодексу України та положень правотворчої техніки;

За результатами розгляду проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про статус народного депутата України” (щодо відміни надання грошових компенсацій за житло), внесений народними депутатами України Джоджиком Я.І., Зайцем І.О. (реєстр. № 8478 від 17.11.2005 року). Комітетом прийнято рішення запропонувати авторам - народним депутатам України Джоджику Я.І. та Зайцю І.О., доопрацювати його з урахуванням зауважень Комітету та Головного науково-експертного управління.

Розглянувши проект Закону України “Про діяльність лобістів у Верховній Раді України”, внесений народним депутатом України Гринівим І.О.(реєстр. № 8429 від 09.11.2005 р.) Комітетом прийнято рішення: рекомендувати Верховної Ради України відхилити зазначений законопроект за результатами розгляду у першому читанні. Співдоповідачем визначити заступника Голови Комітету Коваля В’ячеслава Станіславовича.

Також на засіданні розглянуто проект Закону України “Про заробітну плату Президента України, Прем’єр-міністра України, інших членів Кабінету Міністрів України та народних депутатів України”, внесений народними депутатами України Ісаєвим Л.О., Кириченко Л.Ф. (реєстр. № 8449-2 від 16.11.2005 року). Комітетом прийнято рішення, враховуючи, що поданий законопроект внесений без дотримання вимог частини 2 ст. 6.2.3 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним по підготовці висновку до розгляду Верховною Радою України зазначеного законопроекту, запропонувати авторам доопрацювати його з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет рекомендував Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним по підготовці висновку до розгляду Верховною Радою України проекту Постанови Верховної Ради України “Про призупинення дії Постанови Кабінету Міністрів України № 510 від 30 червня 2005 р. “Про оплату праці керівних працівників державних органів”, внесений народним депутатом України Шурмою І.М. (реєстр. № 8453 від 14.11.2005 року), запропонувати автору доопрацювати його з урахуванням зауважень Комітету.

Розглянувши внесений народним депутатом України Поліщуком К.А. (реєстр. № 8362 від 29.11.2005 року) проект Постанови Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин спроби зриву виконання пільгового для України інвестиційного проекту – кредитної угоди між Україною та Японією, направленої на будівництво нового терміналу в міжнародному аеропортуБориспіль”, Комітет прийняв рішення, враховуючи, що зазначений проект постанови не відповідає вимогам ст. 6.2.7, ч.2 ст. 9.5.8 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань  будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України, запропонувати автору проекту доопрацювати його відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України з урахуванням зауважень Комітету.

Враховуючи, що проект Постанови Верховної Ради України “Про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з підготовки до розгляду Верховною Радою України проекту Закону України “Про гарантування вільного розвитку, використання і захисту російської мови, а також регіональних мов або мов меншин”, внесений народним депутатом України Горбачовим В.С. (реєстр. № 8531 від 02.12.2005 р.), не відповідає вимогам ст. 4.6.2, ст. 6.2.7 Регламенту, а також ч.1 ст. 14 Закону України “Про статус народного депутата України”, Комітет рекомендував Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного проекту, запропонувати автору проекту доопрацювати його відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України з урахуванням зауважень Комітету.

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення права громадян на свободу совісті” від 3.11.2005 № 3048-IV”, внесений народними депутатами України Ширком Ю.В., Шевчуком С.В. (реєстр.№ 8469 від 17.11.2005 року), Комітет прийняв рішення: враховуючи, що голова Тимчасової слідчої комісії Сулковський П.Г. має подати звіт про її роботу до 16 грудня ц.р., рекомендувати Верховній Раді України зазначений проект постанови Верховної Ради України не включати до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України четвертого скликання. У разі включення цього питання на розгляд Верховної Ради України співдоповідачем від Комітету визначено першого заступника Голови Комітету Гаврилюка В.В.

Враховуючи, що внесений народними депутатами України Кухарчуком М.А. та іншими (реєстр. № 8469/П від 28.11.2005 року) проект Постанови Верховної Ради України “Про неприйнятність проекту Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення права громадян на свободу совістівід 03.11.2005 № 3048-IV (реєстраційний № 8469), не відповідає вимогам ст. 3.5.1 Регламенту Верховної Ради України, Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України не включати зазначений проект постанови до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України четвертого скликання. У разі включення цього питання на розгляд Верховної Ради України співдоповідачем від Комітету визначено першого заступника Голови Комітету Гаврилюка В.В.