Засідання Комітету 21 грудня 2005 року

22 грудня 2005, 17:28

 

            На засіданні Комітету 21 грудня 2005 року затверджено план роботи Комітету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання (лютий – квітень 2006 року).

            Комітет обговорив звіт про роботу Комітету за період восьмої сесії Верховної Ради України четвертого скликання (станом на 21 грудня 2005 року). За цей час Комітетом проведено 9 засідань, на яких розглянуто 113 питань порядку денного. Переважна більшість з них пов’язана з підготовкою проектів законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України, дотримання народними депутатами України вимог Конституції України, Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», вирішенням питань організації роботи Верховної Ради України, контролем за виконанням Апаратом Верховної Ради України функцій по забезпеченню діяльності народних депутатів України та Верховної Ради України в цілому. За поданням Комітету Верховної Ради України прийнято 38 Постанов, в тому числі прийнято в другому читанні Постанову Верховної Ради України  «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про Почесну грамоту та Грамоту Верховної Ради України». Комітетом підготовлено і подано на розгляд парламенту в першому і другому читаннях Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України», який прийнятий Верховною Радою України 22 грудня поточного року.

            Комітет затвердив склад робочої групи по доопрацюванню проекту Закону України «Про Тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради України». Керівником робочої групи обрано заступника Голови Комітету Коваля В.С. Комітет прийняв рішення доручити робочій групі розглянути всі зауваження і пропозиції до зазначеного закону і підготувати його до 11 січня 2006 року для розгляду у другому читанні та внесення на розгляд дев’ятої сесії Верховної Ради України.

            Комітет розглянув на відповідність Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фінансово-господарської діяльності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», кадрової політики компанії та умови забезпечення України газом на 2006 рік», внесений народними депутатами України Шурмою І.М. та іншими (реєстр. № 8635 від 21.12.2005 р.) і прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який визначено головним по доопрацюванню та запропонувати автору проекту доопрацювати його відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України з урахуванням зауважень Комітету.