На засіданні Комітету 21 березня 2012 року було розглянуто 7 питань порядку денного, зокрема:

 

1.    Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо обмеження пільг народного депутата) (реєстр. № 8064 від 15.12.2011), внесений народним депутатом України Яворівським В.О., Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

2.    Ухвалено висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України « Про статус народного депутата України» (щодо скасування пільг народних депутатів) (реєстр. № 8064-1 від 23.12.2011), внесений народними депутатами України Томенком М.В., Кожем’якіним А.А., Мартиненком М.В., Яценюком А.П. Комітетом прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Закону України (реєстр. № 8064-1 від 23.12.2011) суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3.    Комітет ухвалив висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо регулювання окремих питань порядку внесення змін та доповнень до законів та нормативних актів України) (реєстр. № 9491 від 22.11.2011), внесений народним депутатом України Кармазіним Ю.А., та рекомендує Верховній Раді України відхилити законопроект відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

4.    Розглянуто та ухвалено висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обговорення відповідей на депутатські запити» (реєстр. № 9652 від 27.12.2011), внесений народним депутатом України Князевичем Р.П.

Комітет рекомендує Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти рішення про його відхилення відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

5.    Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до статті 20 Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо гарантій трудових прав народного депутата України) (реєстр. № 10007 від 07.02.2012), внесений народним депутатом України Шемчуком В.В., Комітет рекомендує Верховній Раді України не включати до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання зазначений законопроект, а у разі такого включення, відхилити.

6.    Комітет розглянув і підтримав заяву народного депутата України Білаша Б.Ф., члена депутатської фракції Партії регіонів, про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. Народними депутатами України – членами Комітету внесено на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку