На засіданні Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України 17 лютого 2010 року розглянуто 12 питань порядку денного, зокрема:

          1. Про розгляд пропозицій, що надійшли для підготовки до другого читання проекту Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" (реєстр. № 5163). На виконання вимоги пункту 2 Постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2009 року «Про прийняття за основу проекту Закону України  про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому доручено Комітету доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій  суб'єктів  права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України 22 грудня 2009 року у другому читанні, та розглянувши пропозиції, що надійшли від народних депутатів України Єфремова О.С., Ключковського Ю.Б., Круця М.Ф, Саса С.В., Міщенка С.Г. та Кармазіна Ю.А., Комітет ухвалив рішення не включати до порівняльної таблиці пропозиції народного депутата України Кармазіна Ю.А., які надійшли до Комітету після встановленого Верховною Радою України терміну 22 грудня 2009 року, та внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

          2. Розглянувши  на виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування інциденту за участю Міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., який стався 4 травня  2009 року, перевірки додаткових обставин та інших повідомлень про можливі зловживання з його боку", внесений народним депутатом України Чечетовим М.В. (реєстр. № 5456 від 21.12.2009), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови і відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          3. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів зловживань та порушення законів України керівництвом Генеральної прокуратури України", внесений народним депутатом України Писаренком В.В. (реєстр. № 5433 від 14.12.2009), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови Верховної Ради України і прийняв рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          4. Розглянувши на виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до складу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу», внесений народним депутатом України Смітюхом Г.Є. (реєстр. № 5455 від 18.12.2009), Комітет ухвалив висновок та відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб‘єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії Верховної Ради України.

          5. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон  проекту Закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)", внесений народним депутатом України Кожем`якіним А.А. (реєстр. № 6004-П від 03.02.2010). Комітет рекомендує Верховній Раді України не розглядати зазначений законопроект, а визначитись при розгляді проекту Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» щодо організації роботи виборчих комісій» (реєстр.№.6046 від 08.02.2010).

 

          Комітетом розглянуті і не прийняті рішення щодо проектів Постанов Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів ухилення Прем’єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко від сплати податків», внесений народним депутатом України Макеєнком В.В. (реєстр. № 5461 від 21.12.2009) та «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів несплати податків, недотримання ліцензійних умов підприємством «Українська Національна Лотерея» та причетності до його діяльності народних депутатів України Соболєва С.В., Терьохіна С.А. і Уколова В.О.», внесений народним депутатом України Лук`яновим В.В. (реєстр. № 5460 від 21.12.2009).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку