На засіданні Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України 8 липня 2009 року розглянуто 13 питань порядку денного, зокрема:

 

1. Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення тексту депутатського запиту", внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Третьяковим О.Ю. (реєстр. № 4649 від 11.06.2009), Комітет ухвалив висновок та рекомендує Голові Верховної Ради України згідно з вимогами п.2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект Закону суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

 

2. Комітет рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування та розглянути з урахуванням пропозицій Комітету проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо самовільного захоплення земельних ділянок, а також незаконного будівництва у м. Сімферополі: жилих, офісних і розважальних центрів; та бездіяльності правоохоронних органів", внесений народним депутатом України Кисельовим В.О. (реєстр. № 4703 від 26.06.2009, на заміну раніше поданого).

 

3. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань реформування Служби безпеки України та його законодавчого забезпечення", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Скибінецьким О.М. та іншими (реєстр. № 4714 від 24.06.2009), та прийнято рішення запропонувати зазначеній комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду даного проекту Постанови, рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного пленарних засідань без голосування та розглянути з урахуванням пропозицій Комітету.

 

4. На проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії з питань з'ясування обставин щодо порушення Конституції та законодавства України Севастопольською міською державною адміністрацією та Севастопольською міською радою, іншими органами виконавчої влади з питань земельних відносин, а також щодо службових зловживань та розкрадання державних коштів при виконанні робіт за Програмою соціально-економічного розвитку м. Севастополя", внесений народними депутатами України Вернидубовим І.В. та іншими (реєстр. №4689 від 23.06.2009), ухвалено висновок Комітету та прийнято рішення запропонувати цій комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду даного проекту Постанови, рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного пленарних засідань без голосування та розглянути з урахуванням пропозицій Комітету.

 

          5. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин інцидентів за участю народного депутата України – члена депутатської фракції "Блок Юлії Тимошенко" Лозинського В.О., а також представників органів влади та правоохоронних органів", внесений народним депутатом України Лук’яновим В.В. (реєстр. № 4705 від 25.06.2009, на заміну раніше поданого), Комітет прийняв рішення ухвалити висновок на зазначений проект Постанови і відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

          6.  Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Генеральної прокуратури, пов’язаних з безпідставним кримінальним переслідуванням осіб, незаконним проведенням процесуальних дій (обшуків, виїмок), зокрема у Міністерстві юстиції України 24 червня 2009 року», внесений народними депутатами України Бондаренком В.Д., Філенком В.П. (реєстр. №4763 від 03.07.2009).

          При розгляді питання Комітет відзначив, що проект Постанови (реєстр. №4763 від 03.07.2009) внесений з порушенням вимог Закону України «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», Регламенту Верховної Ради України, про що ухвалив свій висновок і вносить пропозицію Голові Верховної Ради України відповідно до вимог пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект Постанови (реєстр. № 4763 від 03.07.2009) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

          7.  Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції України і чинного законодавства України при наданні і переоформленні прав на земельні ділянки», внесений народними депутатами України Бондарєвим К.А., Злочевським М.В. та іншими (реєстр.№4730 від 25.06.2009). Прийнято рішення запропонувати Тимчасовій слідчій комісії з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції України і чинного законодавства України при наданні і переоформленні прав на земельні ділянки, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду даного проекту Постанови, рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного пленарних засідань без голосування та розглянути з урахуванням пропозицій Комітету.

 

          8. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та причин неефективного управління державним майном в агропромисловому комплексі», внесений народним депутатом України Присяжнюком М.В. (реєстр.№4773 від 06.07.2009), Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови та розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету.

 

          9. Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України" (реєстр.№ 4735-1-П від 01.07.2009), внесений народним депутатом України Аржевітіним С.М. Народний депутат України Аржевітін С.М. 1 липня 2009 року після прийняття рішення про прийняття за основу і в цілому зазначеного проекту Закону звернувся до Голови Верховної Ради України Литвина В.М. із письмовою заявою про порушення Регламенту Верховної Ради України при його розгляді, та з письмовою заявою про скасування рішення Верховної Ради України від 1 липня ц.р. про прийняття Закону України "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та "Про Національний банк України" (реєстр. № 4735-1) у зв’язку з порушенням процедури розгляду і голосування зазначеного проекту Закону України, та одночасно вніс відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

     Враховуючи вищевикладене, відповідно до частин восьмої та дев’ятої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України без голосування про включення до порядку денного розглянути на пленарному засіданні проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України" (реєстр. № 4735-1-П від 01.07.2009), внесений народним депутатом України Аржевітіним С.М., та підтримати його.

 

          10. Розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в цілому проекту закону «Про загальні засади державно-приватного партнерства», внесений народними депутати України Ткачем Р.В., Ляшком О.В., Ключковським Ю.Б. (реєстр. № 3447-д/П від 26.06.2009).

          Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частин восьмої та дев’ятої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, без голосування про включення до порядку денного розглянути на пленарному засіданні проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в цілому проекту закону "Про загальні засади державно-приватного партнерства" (реєстр. № 3447-д)", внесений народними депутатами України Ткачем Р.В., Ляшком О.В., Ключковським Ю.Б. (реєстр. № 3447-д/П від 26.06.2009), та підтримати його.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку