На засіданні Комітету 21 травня 2008 року розглянуто 12 питань порядку денного, зокрема:

 

За участі першого заступника Керуючого справами Гамана М.В., завідуючої відділом бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами Апарату Верховної Ради України Совенко О.М. Комітет розглянув звіти Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторисів Верховної Ради України у 2007 році та у першому кварталі 2008 року та ухвалив рішення зазначені звіти взяти до відома, Управлінню справами Апарату Верховної Ради України врахувати зауваження та пропозиції, висловлені народними депутатами України – членами Комітету під час розгляду звітів, а також при підготовці бюджетного запиту та проекту кошторису на наступний рік більш детально розрахувати потребу, в тому числі структурних підрозділів, з метою ефективного використання бюджетних коштів, уникнення їх розпорошення та перерозподілу під час виконання кошторису.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Положення про Комісію з питань нагородження Почесною Грамотою та Грамотою Верховної Ради України", внесений народним депутатом України Шаровим І.Ф. (реєстр. № 2349 від 08.04.2008), і ухвалив рішення, у зв’язку з порушенням вимог частини третьої статті 88 Конституції України, а також враховуючи низку зауважень висловлених Комітетом, відповідно до положень частини третьої статті 88 Тимчасового регламенту Верховної Ради України внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про недоцільність включення зазначеного проекту Постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України, а у разі включення, відхилити його за результатами розгляду в першому читанні згідно пункту 2 частини першої статті 109 Тимчасового регламенту Верховної Ради України.

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування питань будівництва металургійного заводу в Білоцерківському районі Київської області та можливої шкоди, що може бути завдана у зв’язку з цим навколишньому середовищу", внесений народним депутатом України Кириленком В.А. (реєстр. № 2449 від 06.05.2008), і ухвалено рішення звернутися до Голові Верховної Ради України Яценюка А.П. повернути зазначений законопроект на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, у зв’язку з тим, що не забезпечено принцип пропорційного представництва депутатських фракцій та не додані письмові погодження депутатських фракцій щодо кількісного та персонального складу комісії..

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про проведення спеціального засідання Верховної Ради України за участю Кабінету Міністрів України на тему: "Про виконання Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами та їх державами-членами, Плану дій “Україна – Європейський Союз“ та стан підготовки нового базового договору між Україною та Європейським Союзом", внесений народними депутатами України Білозір О.В., Оробець Л.Ю., Тополовим В.С., Крілем І.І., Полянчичем М.М. (реєстр. № 2433 від 23.04.2008), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього питання, запропонувати Голові Верховної Ради України Яценюку А.П., відповідно до вимог пункту 2 частини другої статті 89 Тимчасового регламенту Верховної Ради України, повернути зазначений проект постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, оскільки він не відповідає вимогам Конституції України та Тимчасового регламенту Верховної Ради України.

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про парламентські слухання "Законодавче та нормативне забезпечення єдиної державної політики в сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності як основи підвищення конкурентоспроможності товарів та послуг вітчизняного виробництва", внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 2432 від 23.04.2008), і зазначено, що проект постанови підготовлений з порушеннями вимог статті 229 Тимчасового регламенту Верховної Ради України. Ухвалено рішення направити висновок Комітету до Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду даного проекту постанови.

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про проведення парламентських слухань з порядком денним: "Шляхи законодавчого врегулювання питань з організації і проведення азартних ігор в Україні", внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 2439 від 24.04.2008), Комітет зазначив, що проект постанови підготовлений з порушеннями вимог статті 229 Тимчасового регламенту Верховної Ради України і ухвалив рішення направити висновок Комітету до Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду даного проекту постанови.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку