КОМІТЕТ на своєму засіданні 14 квітня 2010 року розглянув 16 питань порядку денного, зокрема:

 

            1. Розглянуто заяви народних депутатів України –

Вілкула О.Ю., Портнова А.В.,  Петрова Б.Ф., Круглова М.П., Папієва М.М., Матвійчука Е.Л., Тулуба С.Б., Чмиря Ю.П. про складення ними депутатських повноважень. Комітетом прийнято рішення підтримати зазначені заяви та відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» внести на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти постанов Верховної Ради України.

 

            2. Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України про Регламент Верховної Ради України (щодо умов утворення Парламентської опозиції)», внесений народним депутатом України Джоджиком Я.І. (реєстр.№ 6182 від 11.03.2010), Комітет ухвалив висновок на зазначений законопроект і прийняв рішення, згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

  

            3. Ухвалено висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо парламентської опозиції)», внесений народними депутатами України Мартиненком М.В. та  Матвієнком А.С. (реєстр. № 6193 від 15.03.2010). Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розглянути його. 

 

            4. Комітет прийняв рішення про ухвалення висновку на проект Закону України «Про затвердження змін до статті 107 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо повторного розгляду відхилених законопроектів)», внесений народним депутатом України Павловським А.М. (реєстр. № 6204 від 17.03.2010). Відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України Комітет запропонував Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

 

            5. Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань повернення історичних назв населених пунктів на території Автономної Республіки Крим, що були перейменовані за часи СРСР у зв’язку з депортаціями кримськотатарського народу та осіб інших національностей, здійсненими за національною ознакою у 1941-1944 роках», внесений народним депутатом України Джемілєвим М. (реєстр. № 6208 від 17.03.2010), і прийняв таке рішення: відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            6. Розглянувши на виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від 12 квітня 2010 року проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з'ясування обставин розкрадання мільйонних сум бюджетних коштів керівництвом Державного комітету України з державного матеріального резерву", внесений народними депутатами України Рибаковим І.О., Олійником В.М. (реєстр. № 6181 від 12.04.2010, на заміну раніше поданого), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення  рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України та підтримати його.

 

            7. Ухвалено висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Кисельовим В.О. (реєстр.№6193-1 від 02.04.2010 на заміну раніше поданого). Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розглянути його. 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку