На засіданні Комітету 24 червня 2009 року розглянуто 25 питань порядку денного, зокрема:

 

            Розглянувши підготовлений Головним організаційним управлінням Апарату Верховної Ради України проект календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2009 року – січень 2010 року) Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

 

            За участі першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – Керуючого справами Маслакова В.О. та заступника Керуючого справами – завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами Совенко О.М. Комітетом розглянуто звіти Управління справами Апарату Верховної Ради України відповідно про виконання кошторису Верховної Ради України у 2008 році та про виконання кошторису Верховної Ради України у першому кварталі  2009 року і прийнято рішення звіти взяти до відома, а Управлінню справами Апарату Верховної Ради України врахувати зауваження та пропозиції, висловлені народними депутатами України – членами Комітету під час розгляду звітів та при підготовці бюджетного запиту та проекту кошторису на наступний рік більш детально розраховувати потребу, в тому числі структурних підрозділів, з метою ефективного використання бюджетних коштів, уникнення їх розпорошення та перерозподілу під час виконання кошторису, крім того перерозподіл коштів затвердженого кошторису здійснювати за згодою Комітету.

 

Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4547 від 29.05.2009), Комітет прийняв рішення  згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, а також пропозиції, викладені у зазначеному проекті Закону України опрацювати робочій групі Комітету з підготовки пропозицій по внесенню змін до Закону України "Про статус народного депутата України".

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України "Про внесення змін до статті 217 Регламенту Верховної Ради України" (реєстр. № 4376)", внесений народними депутатами України Єфремовим О.С., Сасом С.В. (реєстр. № 4376/П від 11.06.2009), та прийнято рішення ухвалити висновок на зазначений проект постанови Верховної Ради України і рекомендувати Верховній Раді України без голосування включити зазначений проект Постанови до порядку денного пленарних засідань та підтримати його.

 

            Комітет розглянув проект Закону України "Про тендери", внесений народним депутатом України Бурлаковим П.М. (реєстр. № 4591 від 03.06.2009), та про лист Голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ткаченка О.М. щодо розгляду зазначеного законопроекту та прийняв рішення ухвалити висновок на зазначені матеріали та направити його Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики та голові Верховної Ради України Литвину В.М. для повернення проекту Закону України "Про тендери", внесеного народним депутатом України Бурлаковим П.М. (реєстр. № 4591 від 03.06.2009), суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України шостого скликання.

 

            Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки і доопрацювання проекту Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Писаренком В.В. (реєстр. № 2263-1 від 02.06.2009), Комітет прийняв рішення ухвалити висновок на зазначений законопроект та відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про відхилення як неприйнятного проекту Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки і доопрацювання проекту Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (реєстр. № 2263-1-П від 02.06.2009)", внесений народним депутатом України Осикою С.Г. (реєстр. № 2263-1-П/П від 03.06.2009) і прийнято рішення ухвалити висновок на зазначений законопроект та відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до складу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства при проведенні реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський", внесений народним депутатом України Тополовим В.С. (реєстр. № 4625 від 09.06.2009), і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України зазначений проект Постанови та прийняти його за основу та в цілому.

 

            На засіданні Комітету було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "про внесення змін до Постанови про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування інциденту за участю Міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., який стався 4 травня 2009 року, та інших повідомлень про можливі зловживання з його боку", внесений народним депутатом України Лук’яновою К.Є. (реєстр. № 4603 від 04.06.2009), і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України та відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України прийняти його за основу і в цілому.

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин пожежі у залі ігрових автоматів у м. Дніпропетровськ", внесений народним депутатом України Коротюком В.І. (реєстр. № 4595 від 03.06.2009) і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України та розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету.

 

            Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо порушення Конституції та законів України при прийнятті рішень та вчиненні протиправних дій посадовими особами Управління державної охорони України", внесений народним депутатом України Кравчуком В.П. (реєстр. № 4470 від 14.05.2009), та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України та розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету.

 

            Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні", внесений народним депутатом України Герман Г.М. (реєстр № 4588 від 12.06.2009, на заміну раніше поданого), Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України та розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету.

 

            Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з’ясування обставин порушення посадовими особами, керівниками Служби безпеки України Конституції України та чинного законодавства України при виконанні своїх службових обов’язків (щодо подій навколо функціонування НАК "Нафтогаз України" та газотранспортної системи України)", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Зваричем Р.М., Ілляшовим Г.О., Шкілем А.В. та іншими (реєстр. № 4587 від 02.06.2009), ухвалив висновок та прийняв рішення направити його зазначеній Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду.

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин інцидентів за участю народного депутата України – члена депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко" Лозинського В.О., а також представників органів влади та правоохоронних органів", внесений народним депутатом України Лук’яновим В.В. (реєстр. № 4705 від 24.06.2009), та прийнято рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку