Комітет на своєму засіданні 17 грудня 2008 року розглянув 14 питань порядку денного, зокрема:

1. Розглянувши підготовлений Головним організаційним управлінням Апарату Верховної Ради України проект календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання (лютий – липень 2009), Комітет прийняв рішення направити цей проект депутатським фракціям у Верховній Раді України для внесення і надання пропозицій Комітету до даного проекту і після узагальнення пропозицій повторно розглянути його на засіданні Комітету.

2. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Литвином Ю.О. (реєстр. № 3476 від 12.12.2008), Комітет рекомендує Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та підтримати його.

3.  Комітет рекомендує Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти», внесений народним депутатом України Герасимчуком В.В. (реєстр.№3484 від 15.12.2008) та підтримати його.

4. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії з питань з’ясування обставин щодо порушення Конституції та законодавства України Севастопольською міською державною адміністрацією та Севастопольською міською радою іншими органами виконавчої влади з питань земельних відносин, а також щодо службових зловживань та розкрадання державних коштів при виконанні робіт за Програмою соціально-економічного розвитку м.Севастополя», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії: Вернидубовим І.В., Бондаренком В.В., Веліжанським С.К., Грачем Л.І., Лебедєвим П.В., Писарчуком П.І., Триндюком Ю.Г. (реєстр.№3278 від 8.10.2008). Комітет прийняв рішення направити висновок Тимчасовій слідчій комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду цього питання Верховною Радою України, та рекомендувати Голові Верховної Ради України включити проект Постанови до порядку денного і розглянути.

5.         Щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо невходження та виходу народного депутата України із депутатської фракції), внесений народним депутатом України Портновим А.В. (реєстр.№3149 від 15.09.2008) та проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо обмеження зайняття однією особою посади народного депутата України), внесений народними депутатами України Барановим В.О., Гриневецьким С.Р., Деркачем М.І. (реєстр.№3264 від 07.10.2008), Комітет прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України повернути їх суб’єктам права законодавчої ініціативи без їх включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

6.         Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування результатів голосування за Постанову Верховної Ради України від 18 вересня 2008 року "Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо додаткових заходів забезпечення виконання Конституції України", внесений народним депутатом України Мойсиком В.Р. (реєстр. № 3151-П від 18.11.2008) та прийняв рішення направити його Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроекту.

7.         Ухвалено висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування фактів порушення Конституції України, законів України Головою Хмельницької обласної ради Гладуняком Іваном Васильовичем щодо використання ним свого службового становища в організації тиску на ректора Хмельницького університету управління та права Олуйка Віталія Миколайовича з метою заволодіння майновим комплексом університету для подальшого використання земельних ділянок і будівель комплексу у бізнесових проектах», внесений народними депутатами України Шпаком В.Ф., Зарубінським О.О., Гриневецьким С.Р. (реєстр. № 3398 від 20.11.2008). Комітет прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України  з пропозицією повернути зазначений проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України. 

8.         Комітет прийняв рішення ухвалити висновки та звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи без включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України такі проекти постанов Верховної Ради України: «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань щодо перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи», внесений народними депутатами України Азаровим М.Я. та іншими (реєстр.№ 3442 від 04.12.2008) та «Про створення Тимчасововї слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування діяльності посадових осіб Національного банку України щодо використання золотовалютних резервів та негативних наслідків діяльності по стабілізації курсу національної валюти», внесений народним депутатом України Куликовим К.Б. (реєстр.№3442-1 від 08.12.2008).

9.         Розглянувши інформацію про діяльність тимчасових слідчих та спеціальних комісій утворених Верховною Радою України шостого скликання, Комітет ухвалив таке рішення: 1. Інформацію про діяльність тимчасових слідчих та спеціальних комісій взяти до відома. 2. Запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. внести пропозицію на засіданні погоджувальної ради щодо розгляду звітів тимчасових комісій про виконану роботу кожної п’ятниці пленарного тижня. 3. Запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. на пленарному засіданні Верховної Ради України оголосити про припинення діяльності комісій відповідно до частини восьмої статті 87 пункту 2 частини шостої статті 88 Регламенту Верховної Ради України,. 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку