На засіданні Комітету 10 липня 2008 року розглянуто 10 питань порядку денного, зокрема:

 

            1. Розглянувши на виконання доручень Голови Верховної Ради України Яценюка А.П. заяву народного депутата України Власенка С.В., члена депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко", про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя та заяву народного депутата України Лемзи В.Д., члена депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко", про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко" в зазначених комітетах використана, Комітет ухвалив рішення  не підтримувати відповідні заяви.

Комітет розглянув заяву народного депутата України Пилипенка В.П., члена депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко", про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, і, враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції "Блок Юлій Тимошенко" в зазначеному комітеті не використана, ухвалив рішення підтримати зазначену заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

 

            2. Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення дотримання законодавства та забезпечення захисту національних інтересів України при укладенні і виконанні Угоди про розподіл вуглеводів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою України та компанією "Венко Інтернешнл лтд", внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю. (реєстр. № 2590-1 від 19.06.2008 р., на заміну раніше поданого). Комітет ухвалив рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 89 Тимчасового регламенту Верховної Ради України звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи зазначений проект Постанови на доопрацювання без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України у зв’язку з невідповідністю оформлення проекту постанови вимогам частини третьої, пункту 3 частини четвертої статті 80, пункту 3 частини першої статті 86 Тимчасового регламенту Верховної Ради України.

 

            3. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причетності до політичних репресій посадових осіб Секретаріату Президента України, Генеральної Прокуратури України та Служби безпеки України", внесений народним депутатом України Гримчаком Ю.М. (реєстр. № 2592 від 20.06.2008 р.), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект постанови до порядку денного другої сесії і розглянути його.

 

            4. Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Стешенком О.М. (реєстр. № 2658 від 18.06.2008 р.) і ухвалив рішення звернутися до Голови Верховної Ради України відповідно до положень частини другої статті 89 Тимчасового регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи зазначений проект Постанови без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            5. Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Зваричем Р.М. (реєстр. № 2622 від 20.06.2008 р.), і, враховуючи те, що до проекту постанови не додано рішення депутатської фракції "Наша Україна – Народна Самооборона", а також відсутня заява народного депутата України Бута Ю.А. про вихід з Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, прийнято рішення звернутися до Голови Верховної Ради України відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи зазначений проект Постанови без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            6. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України", внесений народними депутатами України Лавриновичем О.В., Єфремовим О.С., Лукаш О.Л. (реєстр. № 2689 від 20.06.2008 року), Комітет висловив свої зауваження і прийняв рішення ухвалити висновок на зазначений законопроект та направив його Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

            7. Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України шостого скликання", внесений народним депутатом України Лукаш О.Л. (реєстр. № 2683 від 20.06.2008 р.), і ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного другої сесії зазначений проект постанови та розглянути його.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку