На засіданні Комітету 16 квітня 2008 року розглянуто 11 питань порядку денного, зокрема:

1. Ухвалено висновок на  проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо ліквідації пільг народного депутата), внесений народними  депутатами України Герман Г.М., Колесніковим Б.В. (реєстр. № 1356-2 від 27.03.2008 року), згідно з яким вноситься пропозиція про включення законопроекту до порядку денного другої сесії Верховної Ради України та повернення суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання за результатами розгляду у першому читанні.

 2. Комітетом ухвалено висновок на проект Закону України "Про процедуру підготовки проекту нової редакції Конституції України", внесений народними депутатами України Стецьківим Т.С., Стретовичем В.М., Томенком М.В. (реєстр. № 2245 від 20.03.2008 року). Комітету з питань правової політики, який визначеного головним з підготовки та попереднього розгляду  цього законопроекту, рекомендовано внести пропозицію Голові Верховної Ради України відповідно до положень частини другої статті 89 Тимчасового регламенту Верховної Ради України  повернути законопроект  суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.  

            3. Комітетом прийнято рішення звернутись з пропозицією до Голови Верховної Ради України Яценюка А.П. відповідно до положень частини другої статті 89 Тимчасового регламенту Верховної Ради України  повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо аварії на шахті ім. О.Засядька, вивчення її наслідків та ситуації, що склалась на підприємствах вугільної промисловості України з питань забезпечення охорони праці, техніки безпеки шахтарів та використання бюджетних коштів у вугільній галузі", внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Задирком Г.О., Каплієнком В.В. (реєстр. № 1165 від 01.04.2008 року).

            4. Таке ж рішення прийнято щодо проекту Постанови Верховної Ради України "Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин і фактів щодо порушень Конституції України та Законів України, а також численних службових зловживань при видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом Національною Комісією з питань регулювання зв’язку України", внесеного народними депутатами України Каплієнком В.В., Задирком Г. О., Шияновим Б.А. (реєстр. №2308 від 01.04.2008 року), до якого висловлено ряд зауважень у затвердженому на засіданні з висновку Комітету.

            5. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з підготовки та опрацювання законопроектів про внесення змін до Конституції України», внесений народними депутатами України Кириленком І.Г., Швецем В.Д.  (на  заміну  раніше  поданого  реєстр.  № 2348  від 11.04.2008 р.), і прийнято рішення запропонувати Комітету з питань правової політики, який визначений головним у підготовці до розгляду цього питання, рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України та розглянути його. Комітетом відзначено, що проект Постанови підготовлений у відповідності з вимогами Регламенту Верховної Ради України.

                  6. Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з’ясування обставин щодо порушення Конституції та законодавства України Севастопольською міською державною адміністрацією, іншими органами влади в області земельних відносин, а також численних службових зловживань та розкрадання державних коштів при виконанні робіт по програмі Соціально-економічного розвитку м. Севастополя», внесений народними депутатами України Вернидубовим І.В.,  Лебедєвим П.В. (на заміну раніше поданого реєстр. №2369 від 15.04.2008 р.), та розглянути його з врахуванням зауваження Комітету щодо визначення терміну звіту тимчасової слідчої комісії відповідно до пункту 5 частини четвертої статті 80 Тимчасового регламенту Верховної Ради України.

            7. Прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України  підготовлений народними депутатами України–членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України “Про внесення змін до “Тимчасового регламенту Верховної Ради України” на заміну раніше поданого проекту Постанови Верховної Ради України «Про Регламент Верховної Ради України”  (реєстр. № 2012 від 03.04.2008 р.). Комітет рекомендує Верховній Раді України включити проект Постанови, який вноситься на заміну,  до чергового тижневого порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України шостого скликання, розглянути його та прийняти за основу і в цілому. 

8. На засіданні також затверджено склад робочої групи Комітету для підготовки проекту Закону про Регламент Верховної Ради України.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку