На засіданні Комітету 2 березня 2011 року розглянуто 5 питань порядку денного, зокрема:

1.     Розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Макеєнком В.В. (реєстр. №8185 від 02.03.011). Комітет рекомендує Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України та за наслідками його розгляду на пленарному засіданні прийняти за основу і в цілому.

2.     За пропозицією депутатської групи «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО», визначено порядок розміщення народних депутатів України – членів зазначеної депутатської групи відповідно до їх кількісного складу.

          3. Заслухано інформацію Управління комп’ютеризованих систем про роботу системи «РАДА» щодо формування записів на виступи народних депутатів України на пленарних засіданнях. Відповідно до положень Регламенту Верховної Ради України, всі записи на виступи народних депутатів України на пленарних засіданнях здійснюється за допомогою електронної системи. Одна з нині діючих процедур – формування черги без урахування належності народних депутатів України до фракцій (груп). Для формування такої черги програмним забезпеченням системи використовується принцип генерування випадкових чисел, який забезпечується роботою стандартної функції мови програмування. Члени Комітету відзначили про необхідність опрацювання пропозицій щодо внесення змін у процедуру формування черги на виступ народних депутатів України з урахуванням представництва фракцій і груп у Верховній Раді України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку