На засіданні Комітету 22 вересня 2010 року розглянуто 7 питань порядку денного, зокрема:

 

Розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації" та пропозицію депутатської фракції Партії регіонів про обрання народного депутата України Хомутинніка Віталія Юрійовича головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, увільнивши його від обов`язків першого заступника голови цього Комітету. Комітет прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

 

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народними депутатами України Абдулліним О.Р., Кондратюк О.К., Баграєвим М.Г., Уколовим В.О. (реєстр. № 6231 від 29.03.2010), та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови.

 

Комітетом розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо можливих рішень за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні", внесений народними депутатами України Деньковичем І.В., Прокопчуком Ю.В. та Деревляним В.Т. (реєстр. № 6542 від 17.06.2010), та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду зазначеного законопроекту в першому читанні відхилити його.

 

Розглянувши проекти законів України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо статусу помічників-консультантів народного депутата України), внесений народним депутатом України Боярчуком О.В. (реєстр. № 6647 від 02.07.2010), та "Про внесення змін до статті 34 Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо статусу помічників-консультантів народного депутата України), внесений народним депутатом України Логвиненком О.С. (реєстр. № 6647-1 від 20.07.2010), Комітет прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією, відповідно до пунктів 2,3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути зазначені законопроекти суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку