На засіданні Комітету 31 березня 2010 року розглянуто 14 питань порядку денного, зокрема:

 

Проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до деяких Постанов Верховної Ради України" (щодо чисельного та персонального складу комітетів Верховної Ради України шостого скликання), внесений народним депутатом України Єфремовим О.С. (реєстр. № 6246 від 30.03.2010), розглянувши який Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Постанови Верховної Ради України суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Комітет розглянув заяви народних депутатів України Тітенка С.М., Джарти В.Г., Бурлакова П.М., Рижука С.М. про дострокове припинення ними повноважень народного депутата України у зв’язку з призначенням їх на відповідні посади у виконавчій владі та вирішив підтримати зазначені заяви народних депутатів України та внести на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти постанов Верховної Ради України.

 

            Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до статей 237, 238 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо приведення у відповідність до Закону України "Про Конституційний Суд України"), внесений народним депутатом України Шемчуком В.В.  (реєстр. № 6110 від 25.02.2010), та висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України від 18 березня 2010 року № 16/3-207/6110, Комітет прийняв рішення згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітет розглянув проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо обов’язку депутата захищати суверенітет України), внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Третьяковим О.Ю. та Герасим’юк О.В. (реєстр. № 5100 від 14.01.2010, на заміну раніше поданого), та висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України від 3 лютого 2010 року № 16/3-62/5100, і прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України на підставі положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про направлення депутатського запиту групи народних депутатів України Президенту України щодо необхідності невідкладного направлення Президентом України подання до Верховної Ради України на звільнення з посади Голови Національного банку України Володимира Стельмаха у зв’язку із закінченням строку повноважень", внесений народним депутатом України Кармазіним Ю.А. (реєстр. № 5414 від 04.12.2009), ухвалено висновок та прийнято рішення запропонувати Голові Верховної Ради України на підставі положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки дотримання Конституції України та законів України Президентом України Ющенком В.А. під час присвоєння звань, нагородження державними нагородами України та призначення на посади", внесений народним депутатом України Куликовим К.Б. (реєстр. № 6156 від 12.03.2010, поданий на заміну). Комітет ухвалив висновок  і прийняв рішення, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та причин неефективного управління державним майном в ВАТ "Укртелеком", внесений народним депутатом України Коновалюком В.І. (реєстр. № 6180 від 11.03.2010), ухвалив висновок і прийняв рішення, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів системної бездіяльності про садових осіб Львівської міської ради та Львівського міського голови Андрія садового при вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища та порушення у зв’язку з цим конституційних прав та свобод громадян",  внесений народним депутатом України Писарчуком П.І. (реєстр. № 5457 від 18.12.2009), ухвалив висновок і прийняв рішення, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку