Засідання Комітету 18 березня 2009 року

 

            На засіданні Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України 18 березня 2009 року розглянуто 10 питань порядку денного, зокрема:

 

          1. Розглянувши   за   дорученням  Голови  Верховної  Ради  України Литвина В.М. від 20 січня 2009 року проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (щодо підвищення ефективності роботи Верховної Ради), внесений народними депутатами України  Зарубінським О.О.,  Шепелевим О.О.,   Литвином Ю.О.   (реєстр. № 3630 від 20.01.2009), Комітет ухвалив висновок на проект постанови та прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

          2. Розглянувши   за   дорученням  Голови  Верховної  Ради  України Литвина В.М.  від  20 січня 2009 року  проект  Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу в Україні", внесений народними   депутатами   України  Бахтеєвою Т.Д.,  Гайдаєвим Ю.О., Григорович Л.С. (реєстр. № 2483 від 20.02.2009 р.), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект  та відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України  прийняв рішення звернутись  до Голови Верховної Ради України Литвина В.М. з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

          3. Щодо проекту Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України – заступником голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Камчатним В.Г. (реєстр. № 4147 від 03.03.2009 р.), Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України не підтримувати цю постанову.

          4. Розглянувши на виконання доручення  Голови  Верховної  Ради  України Литвина В.М.  від  5 березня 2009 року проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з'ясування обставин відчуження державних пакетів акцій акціонерних товариств галузі сільськогосподарського машинобудування через діяльність ВАТ "Лізингова компанія "Украгромашінвест" та обставин доведення до банкрутства ВАТ "Херсонські комбайни", внесений народними депутатами України Одарченком Ю.В., Скубенком В.П. (реєстр. № 4158 від 05.03.2009 р.), Комітет рекомендував Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії зазначений проект Постанови та розглянути його.

5. На   виконання  доручення   Голови   Верховної   Ради   України Литвина В.М. від 5 березня 2009 року Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про Звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування стану функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках", внесений народним депутатом України Богословською І.Г. (реєстр. № 4161 від 05.03.2009 року) та прийняв рішення:          

1). Запропонувати Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування стану функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках ухвалити на своєму засіданні висновки і пропозиції (звіт), які мають відповідати вимогам статті 88 Регламенту Верховної Ради України та внести на розгляд Верховної Ради України.

2). У разі прийняття Тимчасовою слідчої комісією рішення про ухвалення висновків і пропозицій (звіту) та внесення їх на розгляд Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України заслухати у визначений  Верховною Радою України день – 20 березня 2009 року звіт цієї Комісії та прийняти відповідне рішення.

3). Рекомендувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. оголосити про припинення діяльність Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування стану функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках, якщо вона не надасть остаточного звіту на розгляд Верховної Ради України.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку