КОМІТЕТ на своєму засіданні 8 вересня 2010 року розглянув 9 питань порядку денного, зокрема:

 

1.     Розглянувши проект Закону України «Про внесення зміни та доповнень до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо реалізації прав депутатської групи позафракційних), внесений народним депутатом України Савченком І.В. (реєстр. №6453 від 01.06.2010), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Закону України та рекомендував Верховній Раді України, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду поданого законопроекту в першому читанні відхилити його.

2.     Ухвалено висновок на проект Закону України «Про внесення зміни та доповнень до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо унормування діяльності народних депутатів, які виключені зі складу депутатської фракції, або які не увійшли чи вийшли зі складу депутатських фракцій, але їхні повноваження не припинено в порядку, встановленому частиною шостою статті 81 Конституції України, як позафракційних), внесений народним депутатом України Кармазіним Ю.А. (реєстр. №6453-1 від 04.06.2010). Комітет рекомендує Верховній Раді України, відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду поданого законопроекту в першому читанні повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

3.     Комітет прийняв рішення згідно з вимогами пунктів 2,3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи без включення до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону про Регламент Верховної Ради України» (щодо заходів для забезпечення дотримання народними депутатами присяги у частині виконання законодавства про працю) (реєстр.№ 6496 від 08.06.2010), внесений народним депутатом України Гнаткевичем Ю.В.

4.     Підтримано подання депутатської фракції Партії регіонів про обрання на посаду першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики народного депутата України Гусарова С.М., увільнивши його від обов’язків заступника голови цього Комітету. Прийнято рішення Комітету про внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного проекту Постанови Верховної Ради України.

5.     Комітет підтримав заяву народного депутата України Бондаренка В.В. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку, увільнивши від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

6.     Розглянувши заяву народного депутата України Матвієнка А.С. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, Комітет прийняв рішення підтримати зазначену заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

7.     Підтримані заяви про дострокове припинення повноважень таких народних депутатів України: Ілляшова Г.О., Демішкана В.Ф., Саламатіна Д.А., Джиги М.В. та Злочевського М.В. Прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти постанов Верховної Ради України.  

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку