19 травня 2010 року на засіданні Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України розглянуто три питання порядку денного, зокрема:

1. Комітет ухвалив висновок на проект Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 6221 від 23.03.2010) і рекомендує Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу і в цілому.

Комітет зазначив, що 10 лютого 2010 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Регламент Верховної Ради України», яким затвердила Регламент Верховної Ради України, отже прийняття проекту Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України» (реєстр.  № 6221 від 23.03.2010) є необхідним, оскільки він уже втратив актуальність.

2. Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування дій та бездіяльності правоохоронних органів», внесений народним депутатом України Джоджиком Я.І. (реєстр. № 6321 від 16.04.2010) і прийняв рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Розгляд питання про подання Генерального прокурора України Медведька О.І. від 14 травня 2010 року щодо надання згоди Верховною Радою України на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Парубія А.В. та Гримчака Ю.М. перенесено.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку