Комітет на своєму засіданні 21 жовтня 2009 року розглянув 8 питань порядку денного, зокрема:

 

          1. Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо розміщення тексту депутатського запиту), внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Третьяковим О.Ю та Герасим’юк О.В. (реєстр.№4826-1 від 3.09.2009), Комітет ухвалив висновок на зазначений законопроект і прийняв рішення, згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, запропонувати Голові Верховної Ради України повернути зазначений законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

          2. Комітет ухвалив висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо обов’язку депутата захищати суверенітет України), внесений народними депутатами України Геращенко І.В., Третьяковим О.Ю. та Герасим’юк О.В. (реєстр.№5100 від 04.09.2009), і прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України повернути зазначений законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи на підставі вимог пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України без включення законопроекту до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

3. Розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Генеральної прокуратури України, пов’язаних з безпідставним переслідуванням осіб, упередженим ставленням та незаконним проведенням процесуальних дій (обшуків, виїмок) у Міністерстві транспорту та зв’язку України у вересні 2009 року», внесений народними депутатами України Соколовим М.В., Бобильовим О.Ф. (реєстр. № 5184 від 01.10.2009).               

За результатами розгляду питання Комітет ухвалив висновок Комітету на зазначений проект Постанови Верховної Ради України і вирішив, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

4. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції об'єктів державного підприємства Національний спортивний комплекс «Олімпійський», внесений народними депутатами України - членами Тимчасової слідчої комісії Сафіулліним Р.С., Філенком В.П., Храповим С.А. (реєстр. №4786 від 08.10.2009, на заміну раніше внесеного), Комітет ухвалив рішення такого змісту: «Запропонувати Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції Національного спортивного  комплексу "Олімпійський", яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови, рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України та розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку