На засіданні Комітету 13 травня 2009 року розглянуто 4 питання порядку денного, зокрема:

 

Комітетом розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення реалізації положень тимчасовими слідчими комісіями та спеціальною тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Шуфричем Н.І., Лукаш О.Л., Писаренком В.В. (реєстр. № 4367 від 15.04.2009), висловлено низку зауважень до цього законопроекту та ухвалено висновок рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України зазначений законопроект, розглянути його в першому читанні та прийняти рішення відповідно до положень статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

 

Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо обмеження пільг народного депутата), внесений народним депутатом України Яворівським В.О. (реєстр. № 4136-1 від 11.03.2009), Комітет прийняв рішення  згідно з вимогами пунктів 2, 3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, а також пропозиції, викладені у зазначеному проекті Закону України опрацювати робочій групі Комітету з підготовки пропозицій по внесенню змін до Закону України "Про статус народного депутата України".

 

            Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії (реєстр. № 4377 від 16.04.2009), та прийнято рішення ухвалити висновок на зазначений проект постанови Верховної Ради України і направити його Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, яка визначена головною у підготовці до розгляду цього питання та Голові Верховної Ради України Литвину В.М.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку