30 листопада ц.р. Комітет на своєму засіданні розглянув заяву народного депутата України Марченка Олександра Володимировича щодо обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності і вирішив не підтримувати заяву народного депутата України Марченка О.В., у зв’язку з тим, що у Комітеті Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розрахункова квота на представництво народних депутатів України в комітетах позафракційних депутатів, використана.

На засіданні Комітету розглянуто заяву народного депутата України Кобець Ольги Семенівни щодо обрання її членом Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин і прийнято рішення підтримати заяву народного депутата України Кобець О.С. та рекомендувати Верховній Раді України повернутися до розгляду проекту Постанови Верховної Ради України “Про обрання народного депутата України Кобець О.С. членом Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин  (реєстр. № 8466 від 16.11.2005 року ) і підтримати її.

У Комітеті розглянуто питання  про подання на розгляд Верховної Ради України у другому читанні проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” (реєстр. № 7613). Розглянувши доопрацьований на виконання Постанови Верховної Ради України від 1 листопада 2005 року № 3029 і підготовлений до другого читання відповідно до вимог частини першої статті 6.6.2 Реґламенту Верховної Ради України проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” (реєстр. № 7613), Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” для прийняття його в цілому, як Закону.

На засіданні Комітету було розглянуто питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про Почесну грамоту та Грамоту Верховної Ради України» (реєстр. № 6543) і прийнято рішення  внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений відповідно до вимог частини першої статті 6.6.2 Реґламенту Верховної Ради України для розгляду у другому читанні проект Постанови Верховної Ради України “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про Почесну грамоту та Грамоту Верховної Ради України» (реєстр. № 6543), прийнятий 1 листопада 2005 року за основу.

Розглянувши на виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від 3 листопада 2005 року, на відповідність вимогам Реґламенту Верховної Ради України, проект Постанови Верховної Ради України “Про скасування Постанови Верховної Ради України Української РСР від 28 лютого 1991 року “Про Голову Вищого арбітражного суду Української РСР” № 800-XII, внесений народним депутатом України Карнаухом М.В. (реєстр. № 8407 від 03.11.2005 року), враховуючи, що проект Постанови внесений в порядку законодавчої ініціативи відповідно до статті 93 Конституції України і оформлений з дотриманням вимог статті 6.2.7 Реґламенту Верховної Ради України, Комітетом було прийнято рішення поінформувати Комітет Верховної Ради України з питань правової політики, який визначений головним по доопрацюванню даного законопроекту, що проект Постанови оформлений з дотриманням вимог Реґламенту Верховної Ради України.

Комітетом розглянуто питання про проект Постанови Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки законності дій працівників ДПА у Хмельницькій області стосовно ТОВ ТПП “УНІВЕРСАЛ”, внесений народними депутатами України Бірюком Л.В. та іншими (реєстр. №8412 від 04.11.2005р.) і прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України, запропонувати авторам проекту доопрацювати його відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет, попередньо розглянувши та обговоривши Календарний план проведення дев’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання (лютий-квітень 2006 року), прийняв рішення звернутися до керівників депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України з проханням до 9 грудня ц.р. надати Комітету зауваження і пропозиції до проекту Календарного плану та повторно розглянути вказаний проект разом з надісланими зауваженнями та пропозиціями до нього на засіданні Комітету 14 грудня поточного року.

На засіданні Комітету розглянуто  проект Закону України “Про оплату праці Прем’єр-міністра України” (реєстр. № 8449 від 14.11.2005 року, на заміну від 24.11.2005 року), внесений народними депутатами України Шуфричем Н.І., Зайцем В.В. та іншими., і було прийнято рішення звернутись до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним по підготовці до розгляду Верховною Радою України зазначеного проекту Закону, запропонувати авторам доопрацювати його з урахуванням зауважень Комітету та Головного науково-експертного управління Верховної Ради України.

Розглянувши на засіданні Комітету проект Постанови Верховної Ради України “Про врегулювання оплати праці керівних працівників державних органів”, внесений народними депутатами України Єремеєвим І.М., Майстришиним В.Я. (реєстр. № 8449-1 від 14.11.2005 року). прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним по підготовці до розгляду Верховною Радою України проекту Постанови Верховної Ради України “Про врегулювання оплати праці керівних працівників державних органів”, внесений народними депутатами України Єремеєвим І.М., Майстришиним В.Я. (реєстр. № 8449-1 від 14.11.2005 року) запропонувати авторам проекту доопрацювати Постанову з урахуванням зауважень Комітету та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України “Про виконання пункту 4 Постанови Верховної Ради України від 10 січня 2002 року № 2956-III щодо оприлюднення списку найбільших боржників Акціонерного комерційного агропромислового банку “Україна” внесений народним депутатом України Королем В.М. (реєстр. № 8415 від 07.11.2005 року)., і прийнято рішення рекомендувати Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України для з’ясування причин, що призвели до кризового стану Акціонерного комерційного банку «Україна», та перевірки дотримання законності при здійсненні його ліквідації, яка визначена головною по опрацюванню даного законопроекту, запропонувати його для розгляду Верховною Радою України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку