На засіданні Комітету 11 лютого 2008 року розглянуто 12 питань порядку денного, зокрема:

1. Розглянувши та обговоривши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України», внесений народним депутатом України Каракаєм Ю.В. (реєстр. №1133 від 06.12.2007), Комітет ухвалив висновок Комітету і прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про включення зазначеного законопроекту до порядку денного другої сесії Верховної Ради України та наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2.  Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо обмеження зайняття однією особою посади народного депутата України)», внесений народним депутатом України Пилипишиним В.П. (реєстр. № 1241 від 18.12.2007) Комітетом пропонується рекомендувати Верховній Раді України відхилити за наслідками його розгляду в першому читанні. Щодо зазначеного законопроекту Комітет відзначив, що він не може бути підтриманий у зв’язку з невідповідністю змісту законодавчої пропозиції Конституції України, зокрема статтям 22, 38, 76 та 78. 

3. Ухвалено висновок Комітету та прийнято рішення про внесення на розгляд Верховної Ради України пропозиції про включення до порядку денного сесії Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо скасування депутатської недоторканності), внесений народними депутатами України Кириленком В.А. та Кириленком І.Г. (реєстр. №  1294 від 27.12.2007), після розгляду питання про внесення змін до Конституції України.

4. Комітет прийняв рішення про внесення для повторного розгляду Верховною Радою України Закон України «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», прийнятого Верховною Радою України 22 березня 2007 року, з частковим урахуванням пропозицій Президента України.

5. Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо складання депутатських повноважень членами Кабінету Міністрів України», внесений народним депутатом України Зарубінським О.О. (реєстр. № 1298 від 28.12.2007), Комітет прийняв рішення ухвалити висновок, та відповідно до вимог частини шостої статті 88 Регламенту Верховної Ради України надіслати його до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Комітет пропонує зазначеному Комітету внести пропозицію Верховній Раді України про відхилення даного проекту Закону.   

6. Ухвалено висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про Регламент Верховної Ради України" та до Регламенту Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Єфремовим О.С., Сасом С.В., Ковалем В.С. (реєстр. № 2012 від 06.02.2008). Комітет рекомендує Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України, розглянути його та прийняти за основу і в цілому.

7. Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо проведення «години запитань до Уряду»)» і  рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України  з прийняттям його за основу та в цілому.

8. Розглянувши на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України проекти Постанов Верховної Ради України:

 - «Про проведення парламентських слухань на тему: «Стан реалізації конституційного принципу незалежності суддів в України», внесений народними депутатами України Портновим А.В., Олійником С.В. (реєстр. №1124 від 06.12.2008) та «Про проведення в 2008 році парламентських слухань про становище молоді на ринку праці в Україні», внесений народними депутатами України Костенком П.І., Лук’яновою К.Є., Тедеєвим Е.С., Найдьоновим А.М. (реєстр. № 1367 від 17.01.2008), Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя та Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, згідно визначених авторами законодавчої ініціативи цих проектів Постанов тематик, провести слухання в комітетах.

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про проведення парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи і перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", внесений  народним депутатом України Шершуном М.Х. (реєстр. №1359 від 17.01.2008), Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань екологічної  політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи запропонувати автору законодавчої пропозиції змінити дату проведення парламентського слухання на час, який відводиться для роботи в комітетах, депутатських фракціях.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку