ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

На виконання доручення Голови Верхової Ради України Литвина В.М. від 11 березня 2006 року на засіданні Комітету 13 березня 2006 ц.р. було розглянуто проект Регламенту Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Мартинюком А.І., Матвєєвим В.Г., Сасом С.В. (реєстр. № 9215 від 10.03.2006 р.).

            Відповідно до статті 83 Конституції України “порядок роботи Верховної Ради України встановлюється Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України”. Чинний Регламент Верховної Ради України був прийнятий 27 липня 1994 року. Тому, як засвідчує практика застосування його норм він потребує суттєвих змін. Окремі його норми навіть суперечать Конституції України.

            Особливої актуальності проблема прийняття нового Регламенту Верховної Ради України набула у зв’язку із введенням у дію Закону України “Про внесення змін до Конституції України”, ухваленого 8 грудня 2004 року.

            В зв’язку з цим за пропозицією Комітету розпорядженням Голови Верховної Ради України № 82 від 02.02.2006 року була створення робоча група з доопрацювання проекту Регламенту Верховної Ради України, до складу якої ввійшли народні депутати України, керівники і відповідальні працівники Апарату Верховної Ради України,  науковці.

            Внесений на розгляд Регламент Верховної Ради України дасть можливість законодавчо врегулювати порядок роботи Верховної Ради України, підвищити ефективність як законодавчого процесу, так і в цілому діяльності вищого законодавчого органу держави.

            Враховуючи викладене, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного дев’ятої сесії проект Регламенту Верховної Ради України (реєстр. № 9215 від 10.03.2006 року) та прийняти його за основу і в цілому.

При розгляді цього питання Верховною Радою України співдоповідачем від Комітету визначено Заступника Голови Комітету Коваля В.С.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку