На засіданні Комітету 4 жовтня 2006 року розглянуто 12 питань порядку денного засідання, зокрема:

1. Про проект Закону України «Про державний бюджет України на 2007 рік» (реєстр.№ 2000 від 14 вересня 2006 року). Комітет вирішив запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету:

         1. Підтримати пропозицію Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України щодо вилучення з проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» всіх статей, якими передбачено внесення змін та зупинення окремих положень законів, а також встановлення нових норм, як таких, що суперечать вимогам частини третьої статті 22 та частини третьої статті 113 Конституції України, статті 27 Бюджетного Кодексу України та частині четвертій статті 148 Регламенту Верховної Ради України.

2. Стосовно забезпечення діяльності Верховної Ради України у 2007 році вилучити з  проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік” пропозиції Кабінету Міністрів України, а саме:

пункти 23, 36, 37, 40, 51 статті 76 та статті 108, 109, 110, 116, 117, 121, 122 і 140 проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік”, як такі, що містять норми про зупинення окремих положень чи внесення змін до Законів України «Про статус народного депутата України», «Про державну службу» та до Постанови Верховної Ради України від 13 жовтня  1995  року  № 379/95-ВР  «Про  затвердження  Положення про  помічника-консультанта народного депутата України».

       2. Про проект кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України у 2007 році. Комітет прийняв рішення доручити Управлінню справами Апарату Верховної Ради України доопрацювати проект кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України у 2007 році з урахуванням зауважень народних депутатів України – членів Комітету і подати його для розгляду на засіданні Комітету 11 жовтня 2006 року.

3.           Про заяву народного депутата України Костусєва О.О. щодо складення ним депутатських повноважень. Комітет прийняв рішення підтримати заяву народного депутата України Костусєва О.О. і відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» внести на розгляд Верховної Ради України проект постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Костусєва О.О.».

4. Про заяву народного депутата України Прутніка Є.А. щодо складення ним депутатських повноважень. Комітет прийняв рішення підтримати заяву народного депутата України Прутніка Є.А. і відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» внести на розгляд Верховної Ради України проект постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Прутніка Є.А.».

5. Про доручення Першого заступника Голови Верховної Ради України Мартинюка А.І. від 26 вересня 2006 року щодо розгляду письмової заяви народних депутатів України Макеєнка В.В. та Заплатинського В.М.  Рішення Комітетом не прийнято.

6. Про доручення Голови Верховної Ради України Мороза О.О. від 3 жовтня 2006 року про терміновий розгляд проекту Постанови Верховної Ради України, внесеного народними депутатами України Заплатинським В.М., Комаром М.С. (реєстр. № 0823-П від 3.10.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України повернутися до розгляду цього питання та скасувати прийняте 22 вересня 2006 року рішення Верховної Ради України.

7. Про доручення Голови Верховної Ради України Мороза О.О. від 15 вересня 2006 року щодо розгляду листа першого заступника голови депутатської фракції «Блоку Юлії Тимошенко» Турчинова О.В. щодо порушень головуючим на пленарному засіданні 14 вересня ц.р. вимог Регламенту під час розгляду проекту Постанови Верховної Ради України.  Розглянувши  доручення щодо розгляду листа, Комітет звернув увагу на те, що звернення Турчинова О.В. направлене без дотримання вимог Регламенту Верховної Ради України і прийняв рішення  направити підготовлену Комітетом відповідну інформацію Голові Верховної Ради України Морозу О.О.

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до статті 37 Регламенту Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Турчиновим О.В. (реєстр. №2033 від 04.09.2006 р.).  Комітетом прийнято рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України повернути проект Постанови (реєстр.№2033) на доопрацювання авторам без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до статті 219 Регламенту Верховної Ради України (щодо порядку внесення депутатського запиту)», внесений народним депутатом України Артеменком Ю.А. (реєстр. № 2050 від 06.09.2006 р.). Комітетом прийнято рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України повернути проект Постанови (реєстр.№ 2050) на доопрацювання автору без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації ВАТ Криворіжсталь», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (на заміну раніше поданого, реєстр. №2026 від 18.09.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації, яка визначена головною у підготовці до розгляду цього питання Верховною Радою України, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно з вимогами статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови автору без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

11. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, що викладені в статті «Інша міліція» газети «2000» від 8 вересня 2006 р.», внесений народними депутатами України Є.Кушнарьовим, В.Кисельовим, О.Пеклушенком (реєстр.№2160 від 14.09.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного питання  запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно з вимогами пункту 2 частини другої  статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови авторам без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

12. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань ситуації, яка склалась зі зберіганням боєприпасів та утилізацією їх надлишкової частини», внесений народними депутатами України Олійником В.М. та іншими (реєстр.№ 2148 від 13.09.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного питання  запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно з вимогами пункту 2 частини другої  статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови авторам без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку