На засіданні Комітету під головуванням Голови Комітету Єфремовим О.С. 4 квітня 2007 року розглянуто 24 питань порядку денного засідання.

            Розглянуті та підтримані заяви:

-          народного депутата України Кінаха А.К.  про дострокове припинення повноважень народного депутата України;

-          народного депутата України Солтуса П.С. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства;

-          народного депутата України Волошенкова Д.Б. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

            Заяву народного депутата України Горбенко Н.А. про обрання її членом Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Комітетом не підтримано у зв’язку з тим, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в зазначеному комітеті перевищена.

            Комітетом розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо трудових прав та гарантій діяльності народних депутатів України), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. і Турчиновим О.В. (реєстр.№2298 від 02.02.2007 р.) і прийнято рішення повернути зазначений законопроект авторам законодавчої ініціативи на доопрацювання.

            Щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України», внесеного народним депутатом України Кисельовим В.О. (реєстр.№2480 від 08.02.2007 р. на заміну раніше поданого), Комітетом ухвалено висновок та прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення зазначеного проекту за результатами його розгляду в першому читанні.

            Проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо порядку проведення «години запитань до Уряду», внесений народними депутатами України - членами Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Єфремовим О.С., Сасом С.В. та іншими (реєстр.№ 3413 від 30.03.2007 р.), Комітет рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання та прийняти його за основу і в цілому.

            Розглянувши та обговоривши проект постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації ВАТ «Криворіжсталь» (реєстр.№3283-1 від 15.03.2007 р.)», внесений народним депутатом України Сасом С.В. (реєстр.№3283-1П від 16.03.2007 р.), заяву народного депутата України Саса С.В. до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. від 16.03.2007 р. та доповідну записку народного депутата України Мірошниченка Ю.Р. Голові Верховної Ради України Морозу О.О. від 22 березня 2007 року, на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. підписати Постанову Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації ВАТ «Криворіжсталь», прийнятої Верховної Ради України 16 березня 2007 року.

            Комітетом ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про призначення членів Вищої ради юстиції від 22 березня 2007 року», внесений народним депутатом України Боднар О.Б. (реєстр.№3293/П від 23.03.2007 р.), та рекомендовано Верховній Раді України не розглядати зазначений проект постанови.

Прийнято рішення погодитись з узагальнюючим висновком Головного науково-експертного  управління та керуючись пунктом 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України відхилити за результатами розгляду в першому читанні проект постанови Верховної Ради України «Про внесення змін і доповнень до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України Прокопович Н.В.,                         Сивульським М.І.  та іншими (реєстр. № 3218 від 21.02.2007 р.).

Ухвалено висновок на проект постанови Верховної Ради України “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення ситуації на ДП “Донбасантрацит” та прийнятті стимулюючих заходів щодо припинення безстрокових акцій протесту шахтарів цих вугільних підприємств”, внесений народним депутатом України Волинцем М.Я. (реєстр. № 3299 від 13.03. 2007 р.), та прийнято рішення звернутися до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Прийнято рішення звернутися до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. з пропозицією повернути проект постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів зловживань керівництвом Державної акціонерної холдінгової компанії «Чорноморський суднобудівний завод» та невиконання інвестиційних зобов’язань власниками Державної акціонерної холдінгової компанії «Чорноморський суднобудівний завод», внесений народним депутатом України Забзалюком Р.О. (реєстр. № 3325 від 15.03.2007 року), суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України.

            Розглянувши на виконання доручення  Голови Верховної Ради України Мороза О.О. від 21 березня 2007 року проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності організованого корупційного угрупування у складі заступника голови апеляційного суду міста Києва Качана В.Я., судді місцевого Солом’янського районного суду міста Києва Скорика В.М., місцевого Печерського районного суду м. Києва Карабаня В.М., місцевого Любомльського суду Волинської області Чишія С.С., а також Київського міського голови Черновецького Л.М., яка призводить до руйнації судової системи України та зневіри громадян у правосуддя», внесений народними депутатами України Турчиновим О.В.,  Портновим А.В. (реєстр. № 3366 від 21.03.2007 року), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення звернутися до  Голови Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет рекомендує Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення причин та обставин подій, що відбулися в місті Харкові 16 грудня 2006 року», внесений народними депутатами України Грицаком В.М., Святашем Д.В. (на заміну раніше поданого реєстр. № 3267 від 20.03.2007 року).

За результатами розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни обов’язкового державного страхування компенсаційними виплатами», внесений  Кабінетом Міністрів України  (реєстр. № 3238 від 28.02.2007р.), Комітетом прийнято рішення внести пропозиції Комітету з питань фінансів і банківської діяльності, який визначено головним,  рекомендувати  прийняття за основу зазначеного проекту Закону за результатами його розгляду Верховною Радою України в першому читанні, за умови  виключення  пункту 24 частини першої  проекту  Закону.

           

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку