На засіданні Комітету 19 березня ц.р. було розглянуто 11 питань. Зокрема, заяву народного депутата України Білаша Бориса Федоровича, члена депутатської фракції Партії регіонів, про обрання його Головою Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин і, враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в Комітеті Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин повністю не використана, Комітет прийняв рішення підтримати заяву народного депутата України Білаша Б.Ф. та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Комаром М.С. (реєстр. № 3329 від 15.03.2007 р.) щодо обрання Тедеєва Е.С. членом Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, і прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути на доопрацювання проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, а також звернутися до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. з пропозицією внести зазначене питання для обговорення на Погоджувальній раді керівників депутатських фракцій та внесення узгодженої пропозиції на розгляд Верховної Ради України.

            Комітетом розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо заміни обов’язкового державного страхування компенсаційними виплатами", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 3238  від 28.02.2007 р.), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і, враховуючи, що зазначений законопроект внесено у відповідність з вимогами статей 85, 86 Регламенту Верховної Ради України прийнято рішення ухвалити висновок Комітету і направити його до Комітету Верховної Ради України з питань фiнансiв i банківської діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення причин та обставин подій, що відбулися в місті Харкові 16 грудня 2006 року», внесений народними депутатами України Грицаком В.М. Святошем Д.В., (реєстр. № 3267 від 05.03.2007 року), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийнято рішення, оскільки в проекті постанови не визначено завдання та коло питань, для проведення яких утворюється тимчасова слідча комісія, а також не вказано кількісний склад комісії, звернутися до  Голови Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

На засіданні Комітету було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених через засоби масової інформації фактів знищення та продажу пам'яток Київської фортеці та перевірки невиконання чинного законодавства України у сфері охорони і збереження пам'яток історії та культури українського народу», внесений народними депутатами України Шкілем А.В., Танюком Л.С. (реєстр. № 3280 від 07.03.2007 р.), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України. Оскільки у проекті постанови не чітко визначено завдання та коло питань, для проведення розслідування яких утворюються тимчасова слідча комісія, також не вказаний кількісний склад тимчасової слідчої комісії, порушені вимоги пунктів 3, 5 частини четвертої статті 80 Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення звернутися до  Голови Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку (1) до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України по опрацюванню проектів законів України про внесення змін до Конституції України», внесений народними депутатами України Заплатинським В.М., Борзих О.І. (реєстр. № 3239 від 28.02.2007 року), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, оскільки і проекті постанови порушені вимоги частини третьої і пункту 3 частини четвертої статті 80 Регламенту Верховної Ради України.

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів відчуження державного майна та нецільового використання фінансових ресурсів керівництвом Міністерства аграрної політики України у 2005-2006 роках», внесений народним депутатом України Сідельником І.І. (реєстр. № 3260 від 02.03.2007) і прийнято рішення, враховуючи, що проект постанови подано в порушення вимог пункту 2 частини четвертої статті 80 та частини другої статті 82 Регламенту Верховної Ради України, звернутися до Першого заступника Голови Верховної Ради України Мартинюка А.І. згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

На своєму засіданні Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента  України Ющенка Віктора Андрійовича та з'ясування причин і виявлення осіб винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи і передачі матеріалів до суду», внесений народним депутатом України Болдирєвим Ю.О. (реєстр. № 3287 від 12.03.2007 р.) і прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, оскільки проект постанов подано в порушення  вимог частини першої статті 14 Закону України "Про статус народного депутата України" та частини п’ятої статті 80 Регламенту Верховної Ради України.

Комітет розглянув підготовлений народними депутатами України – членами Комітету Єфремовим О.С., Сасом С.В. Ковалем В.С. проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (щодо проведення години запитань до Уряду) і прийнято рішення доручити народним депутатам України – членам Комітету доопрацювати зазначений проект постанови, а також надіслати зазначений проект постанови до депутатських фракцій Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України, з метою опрацювання та внесення пропозицій до 22 березня ц.р.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку