На засіданні Комітету 10 жовтня 2006 року розглянуто 14  питань порядку денного засідання, зокрема:

1.           Про заяву народного депутата України Шкляра В.Б. щодо обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Блоку «НАША УКРАЇНА» в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 3,1, а в Комітеті з питань правосуддя працює від цієї фракції 3 народних депутата України, тобто квота використана, Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву.

2.           Про заяву народного депутата України Богачука В.С. щодо обрання його до складу Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. Комітет вирішив підтримати заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови відповідно до вимог частин 1,2 статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» підтримати заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

3.           Про заяву народного депутата України Фалька В.І. щодо обрання його членом Комітету з питань транспорту і зв’язку. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті з питань транспорту і зв’язку працює 10 народних депутатів України, тобто квота використана, Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву.

4.           Про заяву народного депутата України Мітрошкіна І.О. щодо обрання його членом Комітету з питань правової політики. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті з питань правової політики працює 6 народних депутатів України, тобто квота не використана, Комітет  підтримав заяву.

5.           Про заяву народного депутата України Разгоняєва М.В. щодо обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування працює 8 народних депутатів України від цієї фракції, тобто квота використана, Комітет  не підтримав заяву.

6.           Про заяву народного депутата України Демчишена В.В. щодо обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування працює 8 народних депутатів України від цієї фракції, тобто квота використана, Комітет  не підтримав заяву.

7.           Про заяву народного депутата України Демидка В.М. щодо обрання його членом Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України працює 10 народних депутатів від цієї фракції, тобто квота перевищена, Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву.

8.      Про заяву народного депутата України Якименка М.Є. щодо обрання його членом Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,1, а в Комітеті з питань охорони здоров′я працює 3 народних депутата України від цієї фракції, тобто квота не використана, Комітет прийняв рішення підтримати заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

9.      Про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Царьовим О.А. (реєстр. № 2177 від 18.09.2006 року). Враховуючи, що зазначений проект Постанови не відповідає вимогам статті 79 Регламенту Верховної Ради України, Комітет вирішив звернутися до Голови Верховної Ради України , відповідно до статті 89 Регламенту Верховної Ради України, з проханням повернути на доопрацювання даний проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

10.       Про проект Постанови Верховної Ради України «Про порядок допуску в адміністративні будинки Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Бондиком В.А. (реєстр.№ 2196 від 19.09.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України відповідно до положень пунктів 2,3 частини другої  статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

11. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатка до Постанови Верховної Ради України від 11 липня 2006 року №8-V «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п′ятого скликання», внесений народними депутатами України Кушнарьовим Є.П. та Корнійчуком Є.В. (реєстр.№ 1164-9 від 13.09.2006 р.). Комітет  вирішив рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.№1164-9) відповідно до вимог пункту 1 частини першої статті 106 та пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

12. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України  «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України Кінахом А.К. та Самойленком Ю.П. (реєстр.№1164-10 від 21.09.2006 р.). Комітет  вирішив рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.№1164-10) відповідно до вимог пункту 1 частини першої статті 106 та пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

13. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо забезпечення перекладу)», внесений народним депутатом України Терьохіним С.А. (реєстр.№ 1201 від 27.07.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України відповідно до положень частини другої  статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

14.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до статті 2.4 Регламенту Верховної Ради України (щодо мови ведення засідань Верховної Ради України)», внесений народним депутатом України Яворівським В.О. (реєстр.№ 1201-1 від 07.09.2006 р.). Комітет прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України відповідно до положень частини другої  статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку