На засіданні Комітету  8 листопада 2006 року розглянуто 16 питань порядку денного засідання.

         Зокрема, Комітетом розглянуто подання Голови депутатської фракції Блоку «НАША УКРАЇНА» Безсмертного Р.П. про обрання народного депутата України Прокопович Н.В. Головою Комітету з питань європейської інтеграції та прийнято рішення  внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови. Крім цього, розглянуто та підтримано заяву народного депутата України  про обрання Чмира Ю.П. членом Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

         Не підтримана заява народного депутата України Лещенка В.М. про обрання його членом Комітету з питань національної безпеки і оборони, оскільки квота депутатської фракції Блоку «НАША УКРАЇНА» в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 3.1, а в зазначеному Комітеті працює 4 народних депутата – представника цієї фракції.

         У зв’язку з використаною представниками депутатської фракції Партії регіонів квотою в Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Комітетом не підтримана заява народного депутата України Ковалевської Ю.С. про перехід до зазначеного комітету. 

         Комітет, розглянувши проекти законів України «Про Кабінет Міністрів України», внесений Кабінетом Міністрів України  (реєстр. № 2325) та «Про Кабінет Міністрів України та центральні органи виконавчої влади», внесений Президентом України ( реєстр. № 2325-1), прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування внести пропозицію Верховній Раді України направити законопроект на повторне перше читання, визначивши при цьому основні положення, принципи, критерії, яким повинен відповідати доопрацьований законопроект, та доручити головному комітету на основі двох альтернативних законопроектів підготувати інший законопроект, який буде внесено на розгляд Верховної Ради України народними депутатами – членами цього комітету.

         Розглянуто проект Закону України «Про засади національних інтересів України», внесений народним депутатом України Білорусом О.Г. (реєстр. № 2323) та прийнято рішення направити свій висновок до Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту, про те, що загалом проект Закону внесено з дотриманням вимог Регламенту Верховної Ради України, однак в порушення вимог частини третьої статті 86 у поданих документах відсутнє фінансово-економічне обґрунтування та пропозиції щодо покриття цих витрат.

         Комітетом прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. з пропозицією, згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, у зв’язку з невідповідністю вимогам Регламенту Верховної Ради України, повернути  авторам без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України такі проекти постанов Верховної Ради України:

-                «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування незаконної діяльності посередників на ринку газу України та причетності високопосадовців до зловживань в цій сфері», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 2430 від 30.10.2006 р.);

-                «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Конституції України” (щодо внесення змін у складі Тимчасової спеціальної комісії),  внесений народним депутатом України Оніщуком М.В. (до реєстр. 2358 від 31.10.2006 року);

-                «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань майбутнього», внесений народним депутатом України Довгим С.О. (реєстр. № 2411 від 25.10.2006 р.);

-                «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів щодо перешкоджання керівництвом Генеральної прокуратури України розкриття замовних вбивств», внесений членами Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Швецем В.Д., Олійником С.В., Піскуном С.М. та іншими (на заміну раніше розданого реєстр. 2310 від 24.10.2006 року).

        

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку