На засіданні Комітету 20 вересня 2006 року розглянуто 11 питань порядку денного засідання, а саме:

 

            1. Про розгляд пропозицій Президента України від 7.04.2006р. до  Закону України  «Про внесення зміни до статті 20 Закону України «Про статус народного депутата України», прийнятого 16 березня 2006р.(№ 3580). Комітетом прийнято рішення погодитись з пропозиціями Президента України та подати на розгляд Верховної Ради України висновок з пропозицією про відхилення Закону.

            2. Про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо упорядкування діяльності та скасування пільг), внесений народним депутатом України Безпалим Б.Я. (реєстр. № 1058 від 13.06.2006 р.) – Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект та доручити Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України підготувати нову редакцію Закону України «Про статус народного депутата України».

            3.  Про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо скасування пільг), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Боднар О.Б. (реєстр. № 1058-2 від 06.09.2006 р.) – Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект та доручити Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України підготувати нову редакцію Закону України «Про статус народного депутата України».

           4.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону  України «Про статус народного депутата України» (щодо виконання обов’язків у виборчому окрузі), внесений народним депутатом України Кириченко Л.Ф. (реєстр. № 1076  від 21.06.2006 р.). Комітет вирішив внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію відхилити за наслідками розгляду в першому читанні включений до порядку денного другої сесії Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України (щодо виконання обов’язків у виборчому окрузі)» (реєстр. №1076).

            5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України - членами Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Гладієм М.В., Слаутою В.А., Бевзенком В.Ф. та іншими (реєстр. № 1164-5 від 02.08.2006 р.). За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Постанови відповідно до вимог пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

            6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації ВАТ Криворіжсталь», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 2026 від 04.09.2006 р.) – прийнято рішення рекомендувати Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації, яка визначена головною у підготовці до розгляду цього  питання Верховною Радою України, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно з вимогами статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови автору без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань повернення культурних цінностей», внесений народним депутатом України Боднар О.Б. (реєстр. № 2034 від 04.09.2006 р.). Комітетом прийнято рішення рекомендувати  Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного питання, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно з вимогами статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови автору на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету.

8. Про подання Комітету до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. щодо недотримання вимог чинного законодавства народним депутатом України Онопенком В.В. стосовно несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності. Прийняття рішення перенесено на наступне засідання Комітету – 21 вересня 2006 року.

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо порядку ведення пленарних засідань та формування комітетів), внесений народним депутатом України Беспалим Б.Я. (реєстр. № 1059 від 13.06.2006 р.). Комітет вважає недоцільним прийняття проекту Постанови та рекомендує Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України за наслідками розгляду його в першому читанні, відхилити.

            10. Про заяву народного депутата України Пінчука А.П. про перехід до іншого комітету. Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву народного депутата про перехід до іншого Комітету, у зв′язку з перевищенням квоти працюючих у Комітеті з питань бюджету народних депутатів України – представників депутатської фракції Партії регіонів.

            11. Про заяву народного депутата України Рудніка А.А. про перехід до іншого комітету. Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву народного депутата про перехід до іншого Комітету, у зв′язку з перевищенням квоти працюючих у Комітеті з питань транспорту і зв′язку народних депутатів України – представників депутатської фракції Партії регіонів.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку