На засіданні Комітету 13 вересня 2006 року розглянуто 20 питань порядку денного засідання, а саме:

 

1.  Про використання коштів загального фонду бюджету на здійснення повноважень Верховної Ради України за І півріччя 2006 року.

         2. Про проект кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України у 2006 році – Комітетом прийнято рішення підтримати підготовлений Управлінням справами апарату Верховної Ради України проект Кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України у 2006 році та внести народними депутатами України – членами Комітету відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України від 11 липня 2006 року  № 8-V "Про предмети відання Комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання та Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України Мельником П.В. (реєстр. № 1164 від 21.07.2006 р.)прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 1164) відхилити за наслідками розгляду в першому читанні відповідно до пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.                    

         4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін та доповнень до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народним депутатом України Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 1164-1 від 24.07.2006 р.) Комітетом рекомендовано внести Голові Верховної Ради України Морозу О.О. пропозицію про повернення суб’єкту права законодавчої  ініціативи – народному  депутату   України  Кучеренку О.Ю. внесеного ним законопроекту без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, на підставі вимог пунктів 1,2,3, частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, у зв’язку з тим, що законопроект не відповідає положенням  Конституції України (частина друга статті 89), Регламенту Верховної Ради України (ст.80,81).   

       5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України  - членами Комітету у закордонних  справах Шибком В.Я., Білозір О.В., Шкілем А.В., Чорноволом Т.В. та іншими (реєстр. № 1164-3 від 28.07.2006 р.) – Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект (реєстр.№1164-3 від 28.07.2006 р.) за наслідками розгляду в першому читанні, керуючись пунктом 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

        6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України Бондарчуком І.М. та Сухим Я.М. (реєстр. № 1164-4 від 28.07.2006 р.) Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу за результатами розгляду в першому читанні, керуючись вимогами пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України  - членами Комітету  з питань аграрної політики та земельних відносин Гладієм М.В., Славутою В.А., Бевзенком В.Ф. та іншими (реєстр. № 1164-5 від 02.08.2006 р.). Розгляд законопроекту перенесено на наступне засідання Комітету  20 вересня ц.р.

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 11 липня 2006 року № 8-V "Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання", внесений народними депутатами України Тарасюком Б.І., Боким І.С., Вечерком В.М., Шевчуком С.В., Ларіним С.М. та іншими (реєстр. № 1164-6 від 04.08.2006 р.) – Комітетом прийнято рішення погодитись з узагальнюючим висновком Головного науково-експертного управління та керуючись пунктом 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Постанови (реєстр.№1164-6 від 04.08.2006 р.) за результатами розгляду в першому читанні.

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання", внесений народним депутатом України Бірюком Л.В.  (реєстр. № 1164-7 від 06.09.2006 р.) – Комітетом рекомендовано Верховній Раді України відхилити проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1164-7 від 06.09.2006 р.) за результатами розгляду в першому читанні відповідно до вимог пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

       10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до додатку до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання", внесений народним депутатом України Кисельовим В.О.  (реєстр. № 1164-8 від 06.09.2006 р.) – Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект за результатами розгляду в першому читанні, відповідно до вимог пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

       11. Про пропозиції Голови Комітету з питань національної безпеки і оборони Кінаха А.К. щодо внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання» від 11 липня 2006 року - Комітетом прийнято рішення запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони підготувати та внести народними депутатами – членами цього Комітету відповідний проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 11.07.2006 р. № 8-V, врахувавши зауваження Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

        12. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови,  секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України  Рудніком А.А. (реєстр. № 1159-5 від 24.07.2006 р.) – враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 20 осіб складає 7,2, а в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією працює 9 народних депутатів України, тобто квота використана, рекомендовано Верховній Раді України не підтримувати зазначений проект постанови.

13. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України  Селіваровим А.Б. (реєстр. № 1159-6 від 24.07.2006 р.) - враховуючи, що розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 30 чоловік складає 10,7, а в Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки працює 12 народних депутатів України, тобто квота використана, Комітетом рекомендовано Верховній Раді України не підтримувати зазначений проект постанови.

14. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання Голови, першого заступника, заступників Голови та секретаря Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України Бурлаковим П.М., Ковалевською Ю.С. (реєстр. № 1159-10 від 05.09.2006 р.). Комітетом прийнято рішення підтримати проект Постанови.             

15. Про заяву народного депутата України Рудніка А.А. про перехід до іншого комітету. Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву народного депутата України Рудніка А.А. щодо обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку.

16. Про заяву народного депутата України Головатого С.П. про перехід до іншого комітету.

Враховуючи, що розрахункова квота  депутатської фракції «Наша Україна» на кількість членів комітетів з чисельністю до 20 чоловік складає 3,1, а в Комітеті з питань правової політики з фракції «Наша Україна»  працює 3 народних депутата України, тобто квота використана, а також відповідно до вимог частини три статті 79 Регламенту Верховної Ради України заява народного депутата України не погоджена Головою депутатської фракції  “Наша Україна” Р.П.Безсмертним, прийнято рішення не підтримувати заяву народного депутата України Головатого С.П.

17. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови,  секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України Єфремовим О.С. (реєстр.№1159-11 від 13.09.2006 р.) – Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді  України включити зазначений проект постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України і підтримати його.

       18. Про доопрацювання проекту Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Мартинюком А.І., Кисельовим В.О., Лукаш О.Л. (реєстр. № 2080 від 08.09.2006 р.). Комітетом прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України зазначений проект Постанови для розгляду його в другому читанні.

19. Про затвердження порядку розгляду заяв народних депутатів України щодо надання жилих приміщень для постійного користування у м. Києві відповідно до Закону України «Про статус народного депутата  України» - розгляд питання перенесено на наступне засідання Комітету 20 вересня ц.р. Комітетом також прийнято рішення про продовження строків прийому заяв народних депутатів України щодо створення їм належних житлових умов до 1 жовтня 2006 року.

20. Про заяву народного депутата України Зварича Р.М. щодо дострокового складення повноважень народного депутата України. Комітетом підтримано заяву народного депутата.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку