У період з 13 по 29 липня 2018 року головний консультант секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Моргун Антон Анатолійович проходив стажування у Європейському банку реконструкції та розвитку і Bloomberg, місто Лондон Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.




Європейський банк реконструкції та розвитку (далі – ЄБРР) – міжнародна фінансова установа, заснована в 1991 році. Спочатку орієнтований на колишній Східний блок, він розширився, щоб підтримати розвиток у більш ніж 30 країнах від Центральної Європи до Центральної Азії. ЄБРР використовує інвестиції як інструмент для побудови ринкової економіки.

ЄБРР пропонує широкий спектр фінансових інструментів та використовує гнучкий підхід у структуруванні своїх фінансових продуктів. Основними формами прямого фінансування, що ЄБРР може запропонувати, є кредити, інвестиції у капітал та гарантії.

 

Інвестиції ЄБРР у проекти приватного сектору  приватного сектору можуть скласти від 5 до 250 мільйонів євро. Середня сума становить 25 мільйонів євро.

Основою кредиту є очікуваний грошовий потік проекту та здатність клієнта погасити позику протягом узгодженого періоду. Кредитний ризик може бути повністю використаний Банком або може бути частково синдикований на ринку. Кредит може бути забезпечений активами позичальника та / або може бути конвертований у акції або бути пов’язаним з капіталом. Повні дані узгоджуються з клієнтом у кожному окремому випадку.

Кредити ЄБРР базуються на поточних ринкових ставках та ціноутворюються на конкурентній основі. Після успішного дослідження, і після того як проект був представлений Банку, фінансові умови можна детально обговорити з банківським персоналом.



Крім того, ЄБРР інвестує в капітал у розмірі від 2 до 100 мільйонів євро в промисловість, інфраструктуру та фінансовий сектор.

Інструментами власного капіталу та квазі-власного капіталу є: звичайні акції, привілейовані акції, субординовані позики, боргові зобов’язання, викупні привілейовані акції, андеррайтинг випусків акцій державними або приватними підприємствами, фінансування передачі акцій існуючих підприємств.

Окремо слід зазначити, що ЄБРР також бере участь у інвестиційних фондах, які, у свою чергу, інвестують у середні компанії, які мають розширювати свій бізнес. Акціонерні фонди зосереджені на конкретному регіоні, країні або галузі, мають присутність на місцях та управляються професійними венчурними капіталістами. Їхні основні інвестиційні критерії узгоджуються з загальною інвестиційною політикою ЄБРР.


В рамках стажування Моргуна Антона Анатолійовича в ЄБРР були проведені зустрічі з:

Андрієм Максимовичем – головним банкіром відділу транспорту інфраструктурної бізнес групи;

Артемом Шевалєвим  – членом ради директорів ЄБРР;

Лукасом Кузівим  – членом відділу управління ризиками власного капіталу;

Святославом Шереметом – членом робочої групи з питань реформ урядування (Регіональне представництво ЄБРР у Києві).

Стосовно стажування у Bloomberg.

Bloomberg – це приватна фінансова, програмна, інформаційна та медіа компанія, один з головних офісів якої знаходиться у Лондоні. Компанія була  заснована Майклом Блумбергом у 1981 році.

Bloomberg надає фінансові програмні інструменти, такі як платформа аналітики та фондової торгівлі, послуги передачі даних та новини для фінансових компаній та організацій через термінал Bloomberg  (через свою професійну службу Bloomberg).

Bloomberg також включає в себе «дротові» послуги (Bloomberg News), глобальну телевізійну мережу (Bloomberg Television), цифрові веб-сайти, радіостанції (Bloomberg Radio), інформаційні бюлетені для підписки та журнали: Bloomberg Businessweek та Bloomberg Markets.


Крім того, у період стажування Моргуна Антона Анатолійовича були проведені зустрічі з:

Джоном Уітінгдейлом членом палати громад від консервативної партії та колишнім міністром уряду Великобританії, членом парламенту від виборчого округу Мальдон (тема зустрічі стосувалася розвитку співробітництва між парламентами України і Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії);

Джеймсом Ніксей очільником, зокрема, Євразійської програми Chatham House та Марією Монтегою адміністратором цієї програми (обговорювались дослідження, які здійснювались і планують здійснюватися Chatham House щодо України).

Слід зазначити, що Королівський інститут міжнародних відносин, більше відомий як Chatham House, є неприбутковою та недержавною організацією, розташованою в Лондоні, завданням якої є аналіз та поглиблення розуміння основних міжнародних та актуальних питань сьогодення.

Крім того, у період стажування Моргун Антон Анатолійович отримав запрошення відвідати позавідомчу державну організацію Вестмінстерська фундація за демократію та зустрітися з Крісом Левіком регіональним директором з питань Європи та Центральної Азії. Тема зустрічі стосувалася законодавчого процесу та особливостей роботи парламентів України і Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.


Секретаріат Комітету








 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

21 лютого 2024 11:00
20 лютого 2024 09:26
20 лютого 2024 09:26
06 лютого 2024 16:27
10 січня 2024 17:23
11 вересня 2023 19:35
07 лютого 2023 17:51
07 вересня 2022 12:56
16 квітня 2022 17:21
01 лютого 2022 12:24