Рішення Комітету про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г., Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В.

 

Протокол № 94

від 15 грудня 2021 року

 

Розглянувши депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року (електронна картка документа (747936), та депутатське звернення (електронна картка документа (730238) народного депутата України Геращенко І.В., що надійшли до Комітету згідно із електронними резолюціями Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. від 30 листопада 2021 року та 6 грудня 2021 року, відповідно до положень пункту 6 частини першої статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частини першої статті 8, статей 15, 16 Закону України «Про статус народного депутата України», статті 38 Закону України «Про запобігання корупції», Комітет в и р і ш и в: 

 

1. Інформацію Комітету про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г., Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В. (додається), взяти до відома.

2. Надати відповідь на депутатський запит та депутатське звернення народному депутату України Геращенко І.В. про те, що питання щодо висловлювань народного депутата України Арахамії Д.Г. (під час брифінгу та в ефірі програми «Час Голованова» на телеканалі «Україна 24»), не може бути розглянуто Комітетом у порядку, передбаченому частинами четвертою та п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, оскільки згідно із вказаними положеннями, якщо народний депутат України виголошує образливі слова на адресу іншого народного депутата України або депутатської фракції (депутатської групи), головуючий на пленарному засіданні попереджає цього народного депутата України про неприпустимість таких висловлювань або припиняє його виступ. Народний депутат України або представник депутатської фракції (депутатської групи), на адресу яких були виголошені образливі слова, може звернутися до головуючого на пленарному засіданні з вимогою про надання слова для репліки. Головуючий на пленарному засіданні надає слово для репліки народному депутату України або представнику депутатської фракції (депутатської групи) відразу після звернення або після завершення обговорення питання. Якщо народний депутат України, депутатська фракція (депутатська група), на адресу яких були виголошені образливі слова, вважають, що конфлікт не вичерпано і порозуміння між народними депутатами України не досягнуто, то вони подають заяву до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, який розглядає це питання на своєму засіданні. У таких випадках за висновком комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, Верховна Рада України без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата України права брати участь у пленарних засіданнях (до п'яти пленарних засідань). Це рішення доводиться до відома виборців через газету «Голос України». Окрім того, у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, зокрема, народні депутати України подають до Комітету заяву, а не депутатський запит чи депутатське звернення.

 

3. Відкласти розгляд питання про депутатський запит та депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. щодо дій народного депутата України Камельчука Ю.О. (на пленарному засіданні 5 листопада ц.р.) та висловлювань народного депутата України Ковальчука О.В. (на пленарному засіданні 21 жовтня ц.р.) до отримання Комітетом документального підтвердження відповідних дій та висловлювань від Апарату Верховної Ради України та/або Парламентського телеканалу «Рада» чи інших засобів масової інформації.

 

4. Рішення та інформацію Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Стефанчуку Р.О., народним депутатам України Арахамії Д.Г., Камельчуку Ю.О., Ковальчуку О.В., Геращенко І.В.  

 

Рішення Комітету
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Рішення Комітету”

18 березня 2024 10:40
22 лютого 2024 09:56
22 січня 2024 11:37
22 січня 2024 11:37
08 січня 2024 11:53
08 січня 2024 11:11
08 січня 2024 11:08
18 грудня 2023 10:31
06 грудня 2023 11:04
06 грудня 2023 10:58