ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет 5 лютого 2020 року (протокол № 26) розглянув за дорученням Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від 16 січня 2020 року заяву, погоджену депутатською фракцією ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», народного депутата України Мотовиловця А.В. про обрання його членом Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова.

Одночасно, за дорученням Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О. від 16 січня 2020 року до Комітету надійшов лист першого заступника голови депутатської фракції  ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Корнієнка О.С. від 16 січня ц.р. № 04-01/03-21 (10707), в якому зазначається про те, що для відновлення розподілу квот в персональному складі Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг пропонується включити до його персонального складу народного депутата України Мотовиловця А.В. враховуючи те, що був порушений принцип розподілу квот з огляду на прийняте фракцією рішення про  виключення зі складу даної фракції народного депутата України Скороход А.К. (на розгляді Верховної Ради України заходиться  проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2568) стосовно відкликання Скороход А.К. з посади члена Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, яку було обрано за квотою пропорційного представництва депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»).

Комітет також розглянув заяву народного депутата України Санченка О.В., погоджену депутатською фракцією ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ», про обрання його членом Комітету з питань свободи слова.

Народний депутат України Санченко О.В.  17 січня 2020 року набув депутатських повноважень, член депутатської фракції ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ» та не входить до складу будь-якого комітету Верховної Ради України.

Відповідно до частини другої статті 6 та частини сьомої статті  7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» обрання народних депутатів України до складу комітетів здійснюється на основі пропозицій депутатських фракцій з урахуванням принципу пропорційного представництва в комітетах депутатських фракцій і визначених відповідно до принципу квот згідно з Регламентом Верховної Ради України. 

Згідно з частиною третьою статті 84 Регламенту Верховної Ради України, народний депутат України, який виявив бажання перейти до іншого комітету, може звернутися із відповідною заявою, погодженою з головою депутатської фракції (депутатської групи), до Голови Верховної Ради України. 

Частинами першою та другою статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та частиною четвертою статті 84 Регламенту Верховної Ради України встановлено, що персональний склад комітету може бути змінений внаслідок, зокрема, обрання чи відкликання члена комітету. При вирішенні питань про зміну персонального складу комітетів приймається постанова про внесення змін до постанови Верховної Ради України про обрання членів комітетів.

Комітет підтримав заяви народних депутатів України Мотовиловця А.В. та Санченка О.В. і прийняв рішення, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету. 

  Проект Постанови Верховної Ради України та заяви народних депутатів України Мотовиловця А.В. та Санченка О.В. додаються.  

 

 

 

Голова Комітету                                                               С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Рішення Комітету”

07 травня 2024 10:14
22 квітня 2024 11:47
18 березня 2024 10:40
22 лютого 2024 09:56
22 січня 2024 11:37
22 січня 2024 11:37
08 січня 2024 11:53
08 січня 2024 11:11
08 січня 2024 11:08
18 грудня 2023 10:31