8 квітня 2024 року (протокол №191)

Опубліковано 08 квітня 2024, о 13:59
 

 

 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _191_

 

«08»     квітня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М. (з 9 год. 38 хв.)

Відсутній заступник голови Комітету  Культенко А.В. 

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції народні депутати України Іванісов Р.В., Задорожній М.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить чотири питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни  порядку розгляду питань)

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету України», внесений народними депутатами України Іванісовим Р.В. та іншими (всього – 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 15.03.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 11105 від 21.03.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

         

3.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії                   Дубновим А.В. (реєстр. № 11097 від 20.03.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії                          Скороход А.К. (реєстр. №11106 від 21.03.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету України», внесений народними депутатами України Іванісовим Р.В. та іншими (всього – 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 15.03.2024).

 

З  9 год. 38 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався голова підкомітету Синютка О.М. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Іванісов Роман Валерійович – автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету України» (реєстр. № 11088), якого було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про проект Постанови (реєстр. № 11088), і надав йому слово для обґрунтування необхідності утворення цієї Тимчасової слідчої комісії та відповіді на запитання голів підкомітетів Загороднього Ю.І., Синютки О.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету України» (реєстр. № 11088), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 5 квітня 2024 року  (стенограма додається).

 

Перед початком голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету секретар Комітету Папієв М.М. повідомив, що проектом Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11088) пропонується включити його до складу цієї утворюваної Тимчасової слідчої комісії, разом з тим він братиме участь у голосуванні (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

 

УХВАЛИЛИ:

    1. Ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету України», внесений народним депутатом України Іванісовим Р.В. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 15.03.2024),  і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету та пропозиції щодо нової редакції проекту Постанови (реєстр. № 11088), викладеної у висновку Комітету. 

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Задорожній Микола Миколайович – один з авторів проекту Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності» (реєстр. № 11105). У зв’язку з цим Голова Комітету запропонував за традицією змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету і розглянути другим питанням проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності» (реєстр. № 11105), який зазначений у порядку денному засідання Комітету третім питанням.

 

Народні депутати України – члени Комітету погодилися з пропозицією голови Комітету без голосування (стенограма додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 11105 від 21.03.2024).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Задорожньому Миколі Миколайовичу як одному з авторів проекту Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності» (реєстр. № 11105) (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про  проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності» (реєстр. № 11105), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 5 квітня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 11105 від 21.03.2024), і направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань  розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Дубновим А.В. (реєстр. № 11097 від 20.03.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація» (реєстр. № 11097), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 5 квітня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Дубновим А.В. (реєстр. № 11097 від 20.03.2024), і направити його Голові  Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. (реєстр. №11106 від 21.03.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про  проект Постанови Верховної Ради України «Про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями» (реєстр. №11106), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 5 квітня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Скороход А.К. (реєстр.               № 11106 від 21.03.2024), і направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном.  

 

 

5. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялися думками щодо ненадання Управлінням справами Апарату Верховної Ради України інформації,  запитуваної народними депутатами України - членами Комітету на попередніх засіданнях Комітету (стенограма додається).

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку