18 березня 2024 року (протокол №189)

Опубліковано 19 березня 2024, о 13:51

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  №_189_

 

«18»     березня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В. (з 9 год. 40 хв.),  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Ю.П., заступник  керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер  Войціх О.Ю.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне», та запропонував висловити зауваження і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету

 

Голова підкомітету Синютка О.М. висловив пропозицію прийняти за основу запропонований проект порядку денного засідання Комітету, а у зв’язку з  тим, що Апарат Верховної Ради України надав Комітету матеріали щодо виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 у вигляді «згорнутих сальдо», що не дає можливості розглянути ці матеріали та прийняти рішення, виключити пункт перший з проекту порядку денного засідання Комітету та перенести розгляд першого питання порядку денного засідання Комітету (стенограма додається).

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. прийняти за основу запропонований порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. перенести розгляд першого питання порядку денного засідання Комітету та доручити Апарату Верховної Ради України надати Комітету «розгорнуті сальдо» щодо цього питання (стенограма додається).

 

Голосували: за – 3, проти – 0, утрималися – 6  (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти в цілому порядок денний засідання Комітету, який складається з двох питань.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік (листи Управління справами Апарату Верховної Ради України від 29.02.2024 (електронні картки документів (1481844) та (1481892).

Інформують: голова Комітету Кальченко С.В.,

                    керівник Управління справами Ханік Ю.П.

                     заступник керівника Управління справами – головний    

                     бухгалтер Войціх О.Ю.        

              

            2.  Про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України  Фроловим П.В., Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10414 від 18.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік (листи Управління справами Апарату Верховної Ради України від 29.02.2024 (електронні картки документів (1481844) та (1481892).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Управління справами  Ханік Юрій Петрович і заступник керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх Олександр Юрійович, яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік та надав слово заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керівнику Управління справами Ханіку Ю.П. для інформування про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік. На запитання голови підкомітету Синютки О.М. відповідав заступник  керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх О.Ю. (стенограма додається).

 

З 9 год. 40 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався  заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Під час обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. звернувся до заступника Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Управління справами  Ханіка Ю.П. і заступника керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головного бухгалтера Войціха О.Ю. з пропозицією надати Комітету інформацію щодо заробітної плати працівників Апарату Верховної Ради України за 2023 рік в розрізі посад з урахуванням надбавок та інших доплат. Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керівник Управління справами Ханік Ю.П. погодився надати таку інформацію (стенограма додається). 

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 15 березня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7,  проти – 1,  утрималися – 2  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 2023 рік (листи Управління справами Апарату Верховної Ради України від 29.02.2024 (електронні картки документів (1481844) та (1481892) (додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України  Фроловим П.В., Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10414 від 18.01.2024).

 

В обговоренні другого питання порядку денного засідання Комітету взяв участь секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій» (реєстр. № 10414), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 15 березня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України Фроловим П.В.,               Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10414 від 18.01.2024), та рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку