5 березня 2024 року (протокол № 188)

Опубліковано 07 березня 2024, о 09:48

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _188_

 

«05»     березня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить три питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 118 Регламенту Верховної Ради України щодо розширення змісту порівняльної таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10421 від 22.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

 

                

2.  Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо змісту висновку головного комітету, ухваленого за наслідками підготовки законопроекту до другого читання або до повторного другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10429 від 25.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що могли завдати шкоди економічній безпеці України», внесений народним депутатом України Железняком Я.І. (реєстр. № 11049 від 28.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до статті 118 Регламенту Верховної Ради України щодо розширення змісту порівняльної таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10421 від 22.01.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до статті 118 Регламенту Верховної Ради України щодо розширення змісту порівняльної таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання» (реєстр. № 10421), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні  засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до статті 118  Регламенту Верховної Ради України щодо розширення змісту порівняльної таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10421 від 22.01.2024), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до статті 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо змісту висновку головного комітету, ухваленого за наслідками підготовки законопроекту до другого читання або до повторного другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10429 від 25.01.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до статті 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо змісту висновку головного комітету, ухваленого за наслідками підготовки законопроекту до другого читання або до повторного другого читання» (реєстр. № 10429), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до статті 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо змісту висновку головного комітету, ухваленого за наслідками підготовки законопроекту до другого читання або до повторного другого читання», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10429 від 25.01.2024), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що могли завдати шкоди економічній безпеці України», внесений народним депутатом України Железняком Я.І. (реєстр. № 11049 від 28.02.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що могли завдати шкоди економічній безпеці України» (реєстр. № 11049), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо третього питання порядку денного засідання Комітету втрачено зв’язок із заступником голови Комітету Культенком А.В. та головою підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що могли завдати шкоди економічній безпеці України», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Железняком Я.І. (реєстр. № 11049 від 28.02.2024), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

 

 

4. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку