22 лютого 2024 року (протокол №186)

Опубліковано 22 лютого 2024, о 11:12

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _186_

 

«22»     лютого    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В. (з 9 год. 33 хв.),  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутня голова підкомітету Марченко Л.І.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти  народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяву народного депутата України Медяника В.А. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                               

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за рік її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Веніславським Ф.В.  (реєстр. № 13032 від 20.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Медяника В.А. про складення депутатських повноважень.

 

З 9 год. 33 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався  заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Медяника В.А. про складення депутатських повноважень, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Згідно з частиною першою статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Медяника В.А.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України за своїм підписом.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за рік її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії                                 Веніславським Ф.В.  (реєстр. № 13032 від 20.02.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за рік її діяльності»  (реєстр. № 13032), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за рік її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 11032 від 20.02.2024), і направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку