19 лютого 2024 року (протокол №185)

Опубліковано 19 лютого 2024, о 12:09

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _185_

 

«19»     лютого    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А. (з 9 год. 32 хв.), Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Приєднався до засідання Комітету у режимі відеоконференції  народний депутат України Железняк Я.І.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти  народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить чотири питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про  утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що можуть загрожувати економічній безпеці України», внесений народним депутатом України Железняком Я.І. (реєстр. № 10461 від 05.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                               

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. (реєстр. № 10428 від 24.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України -  членами Тимчасової спеціальної комісії Зінкевич Я.В. та іншими (всього – 13 підписів) (реєстр. № 11005 від 09.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України членами Тимчасової спеціальної комісії Остапенком А.Д. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 11004 від 08.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

З 9 год. 32 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася  голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про  утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що можуть загрожувати економічній безпеці України», внесений народним депутатом України Железняком Я.І. (реєстр. № 10461 від 05.02.2024).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Железняк Ярослав Іванович – автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про  утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що можуть загрожувати економічній безпеці України» (реєстр. № 10461), якого було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про проект Постанови (реєстр. № 10461), та надав йому слово для обґрунтування необхідності створення цієї Тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про  утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що можуть загрожувати економічній безпеці України» (реєстр. № 10461), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб органів державної влади, інших державних органів та суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що можуть загрожувати економічній безпеці України», внесений народним депутатом України Железняком Я.І. (реєстр. № 10461 від 05.02.2024), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, щодо нової редакції назви, пунктів 1, 2 проекту Постанови, кількісного та персонального складу Тимчасової слідчої комісії, і визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. (реєстр. № 10428 від 24.01.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями» (реєстр. № 10428), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. (реєстр. № 10428 від 24.01.2024), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України -  членами Тимчасової спеціальної комісії Зінкевич Я.В. та іншими (всього – 13 підписів) (реєстр. № 11005 від 09.02.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей про виконану роботу за шість місяців діяльності» (реєстр. № 11005), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з  питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і  Захисниць та  членів їх сімей  про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Зінкевич Я.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 11005 від 09.02.2024), та направити його Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з  питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і  Захисниць та  членів їх сімей.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України членами Тимчасової спеціальної комісії Остапенком А.Д. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 11004 від 08.02.2024).


У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за шість місяців діяльності» (реєстр. № 11004), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України  «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Остапенком А.Д. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 11004 від 08.02.2024), та направити його Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

 

5. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

       

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку