6 лютого 2024 року (протокол №184)

Опубліковано 06 лютого 2024, о 15:58

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _184_

 

«06»     лютого    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М. (з 9 год. 32 хв.), Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутній секретар Комітету Папієв М.М. (з поважних причин).  

Приєдналася до засідання Комітету у режимі відеоконференції  народний депутат України Янченко Г.І.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти  народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить п’ять питань і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету у режимі відеоконференції секретаря Комітету Папієва М.М. підрахунок голосів під час голосування веде особисто голова Комітету (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 10430 від 25.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                                  

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Безгіном В.Ю. (реєстр. № 10460 від 05.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10326 від 09.12.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Геращенко І.В. та Парубієм А.В. (реєстр. № 10278 від 21.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Цабалем В.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 10455 від 02.02.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 10430 від 25.01.2024).

 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Янченко Галина Ігорівна – автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів» (реєстр. № 10430), яку було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про проект Постанови (реєстр. № 10430), та надав їй слово для обґрунтування необхідності створення цієї Тимчасової спеціальної комісії (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів» (реєстр. № 10430), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

До початку голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету голова підкомітету Синютка О.М. повідомив, що не братиме участі у голосуванні, оскільки проектом Постанови Верховної Ради України (реєст. № 10430) пропонується його кандидатура для обрання до складу створюваної Тимчасової спеціальної комісії (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок із головою підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету під час голосування – 8 (вісім) народних депутатів України, беруть участь у голосуванні – 7 (сім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято більшістю голосів народних депутатів України - членів Комітету, присутніх на засіданні Комітету).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 10430 від 25.01.2024), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Безгіном В.Ю. (реєстр. № 10460 від 05.02.2024).

 

В обговоренні другого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь: голова підкомітету Синютка О.М., перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., голови підкомітетів Загородній Ю.І., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану» (реєстр. № 10460), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утрималися – 3  (прийнято більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комітету).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Безгіном В.Ю. (реєстр. № 10460 від 05.02.2024), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, щодо нової редакції назви та пункту 1 проекту Постанови, а також редакційних уточнень та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10326 від 09.12.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» (реєстр. № 10326), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 3, проти – 0, утрималися – 6  (рішення не прийнято).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Геращенко І.В. та Парубієм А.В. (реєстр. № 10278 від 21.11.2023).

 

В обговоренні четвертого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь: голови підкомітетів Синютка О.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» (реєстр. № 10278), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 4, проти – 0, утрималися – 5  (рішення не прийнято).

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Цабалем В.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 10455 від 02.02.2024).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику голови Комітету Євтушку Сергію Миколайовичу, який є одним з ініціаторів внесення проекту Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану за шість місяців діяльності» (реєстр. № 10455) та  секретарем цієї Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану за шість місяців діяльності» (реєстр. № 10455), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо п’ятого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок із головою підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету під час голосування – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у  голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії                 Цабалем В.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 10455 від 02.02.2024), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану.

 

 

5. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку