22 січня 2024 року (протокол №183)

Опубліковано 22 січня 2024, о 16:36

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ  № 183

 

«22»     січня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Синютка О.М.

 

Відсутні: голови підкомітетів Гринчук О.А.,  Приходько Н.І.

 

Приєднався до засідання Комітету у режимі відеоконференції:  заступник Керівника Апарату Верховної Ради України -  керівник Управління справами Ханік Ю.П.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить чотири питання і питання «Різне», та запропонував висловити зауваження або пропозиції щодо питань, які пропонуються для розгляду на засіданні Комітету.

 

Голова підкомітету Синютка О.М. висловив зауваження до проекту порядку денного засідання Комітету і запропонував розглянути також проекти   постанов Верховної  Ради України  «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Геращенко І.В., Парубієм А.В. (реєстр. № 10278 від 21.11.2023), та «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10326 від 09.12.2023) (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти за основу проект порядку денного засідання Комітету, який було надіслано народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. про включення до проекту порядку денного засідання Комітету питання про проекти постанов Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Геращенко І.В., Парубієм А.В. (реєстр. № 10278 від 21.11.2023), та «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10326 від 09.12.2023) (стенограма додається).

 

Голосували: за – 3, проти – 0, утрималися – 5  (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти в цілому  проект порядку денного засідання Комітету, який було надіслано народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому втрачено відеозв’язок із головою підкомітету Кострійчуком С.В. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету під час голосування – 7 (сім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у  голосуванні).

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Управління справами Ю. Ханіка від 19.01.2024 (електронна картка документа (1438307) щодо розгляду та погодження проекту розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України про забезпечення паперово-канцелярським приладдям.

Інформують: голова Комітету Кальченко С.В.,

                                   заступник Керівника Апарату Верховної Ради України -                

керівник Управління справами Ханік Ю.П.

 

2. Про пропозиції Комітету до другого читання проекту Закону України «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про затвердження звіту про роботу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України за період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – лютий 2024 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Устіновою О.Ю. та іншими (всього – 11 підписів) (реєстр. № 10394 від 08.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Управління справами Ю. Ханіка від 19.01.2024 (електронна картка документа (1438307) щодо розгляду та погодження проекту розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України про забезпечення паперово-канцелярським приладдям.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Управління справами  Ханік Юрій Петрович, якого було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Управління справами Ю. Ханіка від 19.01.2024 (електронна картка документа (1438307) щодо розгляду та погодження проекту розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України про забезпечення паперово-канцелярським приладдям та надав йому слово для інформування з цього питання (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Управління справами Ю. Ханіка від 19.01.2024 (електронна картка  документа (1438307) щодо розгляду та погодження проекту розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України про забезпечення паперово-канцелярським приладдям, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок із першим заступником голови Комітету Євтушком С.М. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету під час голосування – 7 (сім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у  голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Управління справами Ю. Ханіка від 19.01.2024 (електронна картка документа (1438307) щодо розгляду та погодження проекту розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України про забезпечення паперово-канцелярським приладдям (додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції Комітету до другого читання проекту Закону України «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про пропозиції Комітету до другого читання проекту Закону України «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комітету).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати та подати пропозиції народних депутатів України – членів Комітету до другого читання проекту Закону України «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337) (додаються).

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. направити пропозиції народних депутатів України – членів Комітету до другого читання проекту Закону України «Про доброчесне лобіювання» (реєстр. № 10337) до Комітету з питань правової політики за своїм підписом.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про затвердження звіту про роботу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України за період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – лютий 2024 року).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про затвердження звіту про роботу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України за період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – лютий 2024 року), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити звіт про роботу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України за період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Доручити голові Комітету, секретарю Комітету та секретаріату Комітету доопрацювати звіт з урахуванням вхідної та вихідної кореспонденції станом на останній день роботи десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Устіновою О.Ю. та іншими (всього – 11 підписів) (реєстр. № 10394 від 08.01.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги» (реєстр. № 10394), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Устіновою О.Ю. та іншими (всього – 11 підписів) (реєстр. № 10394 від 08.01.2024), та направити його Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

 

 

5. Різне.

На пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. народні депутати України – члени Комітету обмінялися думками щодо розгляду на засіданнях Комітету проектів постанов Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Геращенко І.В., Парубієм А.В. (реєстр. № 10278 від 21.11.2023), та «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10326 від 09.12.2023).

Зокрема, головою підкомітету Синюткою О.М. було висловлено пропозицію  доручити секретаріату Комітету підготувати необхідні для розгляду матеріали та розглянути на наступному засіданні Комітету ці проекти постанов (стенограма додається).

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

  Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку