18 грудня 2023 року (протокол № 180)

Опубліковано 18 грудня 2023, о 15:52

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     180

      «18»      грудня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутні: перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., голова підкомітету Гринчук О.А.

Приєднався до засідання Комітету у режимі відеоконференції народний депутат України  Разумков Д.О.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який надіслано для ознайомлення та містить три питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій щодо питань, які пропонуються для розгляду на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому  проект порядку денного засідання Комітету, який було надіслано народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Разумковим Д.О. (реєстр. № 10324-1 від 13.12.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Железняком Я.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 10336 від 13.12.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                    Янчука А.О. від 7 грудня 2023 року № 06/04-2023/269734 та народного депутата України Буймістер  Л.А. від 4 грудня 2023 року № 424д9/2-2023/266150 щодо розміщення  позафракційного народного депутата України Буймістер Л.А. у залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Разумковим Д.О. (реєстр. № 10324-1 від 13.12.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Разумков Дмитро Олександрович, запрошений на засідання Комітету для участі у розгляді першого питання порядку денного, та надав йому слово  як автору проекту Закону України ««Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на період дії правового режиму воєнного стану»  (реєстр. № 10324-1)  для обґрунтування необхідності внесення цього проекту (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на період дії правового режиму воєнного стану» (реєстр. № 10324-1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок із заступником голови Комітету Культенком А.В. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у голосуванні,  – 7 (сім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на період дії правового режиму воєнного стану», внесений народним депутатом України Разумковим Д.О. (реєстр. № 10324-1 від 13.12.2023), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України та розглянути одночасно з основним законопроектом (реєстр. № 10324) і за наслідками розгляду в першому читанні відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Железняком Я.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 10336 від 13.12.2023)

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів» (реєстр. № 10336), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Железняком Я.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 10336 від 13.12.2023), і направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 7 грудня 2023 року № 06/04-2023/269734 та народного депутата України Буймістер  Л.А. від 4 грудня 2023 року № 424д9/2-2023/266150 щодо розміщення позафракційного народного депутата України Буймістер Л.А. у залі засідань Верховної Ради України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України  Янчука А.О. від 7 грудня 2023 року № 06/04-2023/269734 та народного депутата України Буймістер Л.А. від 4 грудня 2023 року № 424д9/2-2023/266150 щодо розміщення  позафракційного народного депутата України Буймістер Л.А. у залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 7 грудня 2023 року № 06/04-2023/269734 та народного депутата України Буймістер  Л.А. від 4 грудня 2023 року № 424д9/2-2023/266150 щодо розміщення  позафракційного народного депутата України Буймістер Л.А. у залі засідань Верховної Ради України (додається).

 

 

4. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

           Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку