9 грудня 2023 року (протокол №178)

Опубліковано 11 грудня 2023, о 11:18

 Комітет 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     178

      «09»      грудня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 00 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Засідання проводиться за дорученням Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. від 9 грудня 2023 року «невідкладно розглянути на засіданні Комітету та підготувати до розгляду Верховною Радою України в установленому порядку проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України (реєстр. № 10324)».

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить одне питання, та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп)», внесений народними депутатами України          Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С. та іншими (реєстр.  № 10324 від 08.12.2023).

 Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп)», внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С. та іншими (реєстр.  № 10324 від 08.12.2023).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь: голова підкомітету Синютка О.М., голова Комітету Кальченко С.В., секретар Комітету Папієв М.М., голова підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп)» (реєстр.  № 10324), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 1, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп)», внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С. та іншими (реєстр. № 10324 від 08.12.2023), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України, визначити як невідкладний, скоротити строки внесення альтернативних законопроектів на день розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України та прийняти його за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету викладених у висновку Комітету, та техніко-юридичного доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

       Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку