6 грудня 2023 року (протокол №177)

Опубліковано 07 грудня 2023, о 11:45

 Комітет 

 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     177

      «06»      грудня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутній: голова підкомітету Кострійчук С.В.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: народні депутати України  Устінова О.Ю., Юрчишин Я.Р.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який надіслано для ознайомлення та містить п’ять питань і питання «Різне», та висловити свої зауваження і пропозиції щодо питань, які пропонуються для розгляду на засіданні Комітету.

 

Голова підкомітету Синютка О.М. висловив зауваження до проекту порядку денного засідання Комітету і запропонував розглянути третім питанням разом з проектом Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр.  № 10296 від 27.11.2023),  також проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання", внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 10306 від 29.11.2023),  а у разі неможливості  -  виключити з проекту порядку денного засідання Комітету третє питання про розгляд проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесеного народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10296 від 27.11.2023)  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти за основу проект порядку денного засідання Комітету, який було надіслано народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

В подальшому обговоренні пропозиції голови підкомітету            Синютки О.М. про виключення третього питання з проекту порядку денного засідання Комітету взяли участь: перший заступник голови Комітету             Євтушок С.М., голова підкомітету Синютка О.М., голова Комітету            Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення пропозиції голови підкомітету Синютки О.М. та поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. про виключення з проекту порядку денного засідання Комітету третього питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10296 від 27.11.2023) (стенограма додається).

 

Голосували: за – 2, проти – 0, утрималися – 7  (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти в цілому  проект порядку денного засідання Комітету, який було надіслано народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 1, утрималися – 0  (прийнято більшістю голосів).

 

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяву народного депутата України Шпенова Д.Ю. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про заяву народного депутата України Єфімова М.В. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр.              № 10296 від 27.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10287 від 24.11.2023).

 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж про виконану роботу», внесений народними депутатами України Куницьким О.О., Касаєм К.І., Бужанським М.А. та іншими народними депутатами України (всього 10 підписів) (реєстр. № 10303 від 29.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Шпенова Д.Ю. про складення депутатських повноважень.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Шпенова Д.Ю. про складення депутатських повноважень, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Шпенова Д.Ю.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України за своїм підписом.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Єфімова М.В. про складення депутатських повноважень.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Єфімова М.В. про складення депутатських повноважень, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Єфімова М.В.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України за своїм підписом.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. 10296 від 27.11.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Устінова Олександра Юріївна, запрошена на засідання Комітету для участі у розгляді третього та четвертого питань порядку денного, та надав їй слово  як автору проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» (реєстр. № 10296) для обґрунтування необхідності внесення цього проекту та відповіді на запитання першого заступника голови Комітету Євтушка С.М., голови підкомітету Синютки О.М. (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання»  (реєстр.  10296), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утрималися – 3  (прийнято більшістю голосів).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10296 від 27.11.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, згідно з пунктом 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України позачергово без голосування до порядку денного сесії Верховної Ради України, розглянути його та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10287 від 24.11.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Устіновій Олександрі Юріївні, як автору проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану» (реєстр. № 10287)  для обґрунтування необхідності внесення цього проекту (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану» (реєстр. № 10287), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10287 від 24.11.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж про виконану роботу», внесений народними депутатами України Куницьким О.О., Касаєм К.І., Бужанським М.А. та іншими народними депутатами України (всього 10 підписів) (реєстр. № 10303 від 29.11.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж про виконану роботу» (реєстр. № 10303), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж про виконану роботу», внесений народними депутатами України — членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Куницьким О.О. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 10303 від 29.11.2023), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж.

 

 

6. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

       Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку