17 листопада 2023 року (протокол №174)

Опубліковано 17 листопада 2023, о 12:12

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     174

      «17»      листопада      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В. (з 9 год. 32 хв.), Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: Керівник Апарату Верховної Ради України Штучний В.В., керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Ю.П., заступник  керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер  Войціх О.Ю.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який надіслано для ознайомлення та містить шість питань і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

З 9 год. 32 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2023 року (лист Управління справами Апарату Верховної Ради України від 03.11.2023 № 15/11-2023/242979 (1366326).

Інформують: голова Комітету Кальченко С.В.,

керівник Управління справами

Апарату Верховної Ради України Ханік Ю.П.,

заступник  керівника Управління справами

Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер  Войціх О.Ю.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оприлюднення висновків комітетів Верховної Ради України та інших документів на веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10187 від 24.10.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народним депутатом України Фроловим П.В. (реєстр. № 10213 від 06.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народним депутатом України Микишею Д.С. (реєстр. № 10016-д-П від 09.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок  (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр № 10016-д-П1 від 10.11.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про затвердження пропозицій Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Різне.

 

 1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2023 року (лист Управління справами Апарату Верховної Ради України від 03.11.2023 № 15/11-2023/242979 (1366326).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися Керівник Апарату Верховної Ради України Штучний Вячеслав Васильович, керівник Управління справами  Апарату Верховної Ради України Ханік Юрій Петрович і заступник керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх Олександр Юрійович, яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2023 року та надав слово Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В. для інформування про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців поточного року (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2023 року, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2023 року (лист Управління справами Апарату Верховної Ради України від 03.11.2023 № 15/11-2023/242979 (1366326) (додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оприлюднення висновків комітетів Верховної Ради України та інших документів на веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10187 від 24.10.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оприлюднення висновків комітетів Верховної Ради України та інших документів на веб-сайті Верховної Ради України» (реєстр. № 10187), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10,  проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оприлюднення висновків комітетів Верховної Ради України та інших документів на веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Бурмічем А.П. (реєстр. № 10187 від 24.10.2023), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народним депутатом України Фроловим П.В. (реєстр. № 10213 від 06.11.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» (реєстр. № 10213), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народним депутатом України Фроловим П.В. (реєстр. № 10213 від 06.11.2023), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народним депутатом України Микишею Д.С. (реєстр. № 10016-д-П від 09.11.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)» (реєстр. № 10016-д-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народним депутатом України Микишею Д.С. (реєстр. № 10016-д-П від 09.11.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок  (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (всього 8 підписів)  (реєстр № 10016-д-П1 від 10.11.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок  (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)» (реєстр № 10016-д-П1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.11.2023 про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023)», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 10016-д-П1 від 10.11.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення шостого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про затвердження пропозицій Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік., підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо шостого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік (додаються) та подати їх до Апарату Верховної Ради України.

 

7. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

       Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку