16 жовтня 2023 року (протокол №169)

Опубліковано 16 жовтня 2023, о 19:08

 Комітет 

 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     169 

      «16»      жовтня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     09 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення та містить сім питань і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Під час голосування щодо порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно  членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

 


 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні», внесений народним депутатом України Приходько Н.І. (реєстр. № 6112 від 28.09.2021)

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Кулінічем О.І. (реєстр. № 10144 від 13.10.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 10099 від 29.09.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та статті 18 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо встановлення адміністративної відповідальності за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення тимчасової слідчої комісії і тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України, ненадання або надання неповної інформації на таке звернення», внесений народними депутатами України Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 9567 від 07.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства про діяльність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», внесений народними депутатами України Неклюдовим В.М. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 10060-1 від 29.09.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Янченко Г.І. (реєстр. № 10114 від 04.10.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 9 жовтня 2023 року № 06/04-2023/222234 (електронна картка документа (1343561) щодо визначення окремим народним депутатам України – членам депутатської групи «ДОВІРА» робочих місць в залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні», внесений народним депутатом України Приходько Н.І. (реєстр. № 6112 від 28.09.2021)

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово  народному депутату України – члену Комітету Приходько Н.І.  як автору проекту Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні» (реєстр. № 6112) для обґрунтування необхідності внесення цього законопроекту (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні» (реєстр. № 6112), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні», внесений народним депутатом України Приходько Н.І. (реєстр. № 6112 від 28.09.2021), і рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні – прийняти його за основу з урахуванням зауважень, висловлених у висновках Комітету та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом подати до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про прийняття за основу проекту Закону України «Про внесення змін до ст. 51 Регламенту Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні» (реєстр. № 6112).

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Кулінічем О.І. (реєстр. № 10144 від 13.10.2023).

 

В обговоренні другого питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» (реєстр. № 10144), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо другого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України                Арахамією Д.Г., Кулінічем О.І. (реєстр. № 10144 від 13.10.2023), і, згідно з пунктом 8 частини четвертої статті 20 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України позачергово без голосування до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України, розглянути його та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 10099 від 29.09.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 10099), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 10099 від 29.09.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та статті 18 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо встановлення адміністративної відповідальності за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення тимчасової слідчої комісії і тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України, ненадання або надання неповної інформації на таке звернення», внесений народними депутатами України Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр.                    № 9567 від 07.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та статті 18 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо встановлення адміністративної відповідальності за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення тимчасової слідчої комісії і тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України, ненадання або надання неповної інформації на таке звернення» (реєстр. № 9567), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний  висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та статті 18 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо встановлення адміністративної відповідальності за недодержання встановлених 6 законом строків надання відповіді на звернення тимчасової слідчої комісії і тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України, ненадання або надання неповної інформації на таке звернення», внесеного народними депутатами України Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 9567 від 07.08.2023), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, та надіслати його Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду даного законопроекту.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства про діяльність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», внесений народними депутатами України Неклюдовим В.М. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 10060-1 від 29.09.2023)

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства про діяльність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» (реєстр. № 10060-1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень законодавства про діяльність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», внесеного народними депутатами України Неклюдовим В.М. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 10060-1 від 29.09.2023), і надіслати його Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду даного законопроекту.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Янченко Г.І. (реєстр. № 10114 від 04.10.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення шостого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів» (реєстр. № 10114), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо шостого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно  членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Янченко Г.І. (реєстр. № 10114 від 04.10.2023), і направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                    Янчука А.О. від 9 жовтня 2023 року № 06/04-2023/222234 (електронна картка документа (1343561) щодо визначення окремим народним депутатам України – членам депутатської групи «ДОВІРА» робочих місць в залі засідань Верховної Ради України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення сьомого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 9 жовтня 2023 року № 06/04-2023/222234 (електронна картка документа (1343561) щодо визначення окремим народним депутатам України – членам депутатської групи «ДОВІРА» робочих місць в залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо сьомого питання порядку денного засідання Комітету відсутній відеозв’язок з головою підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 9 жовтня 2023 року № 06/04-2023/222234 (електронна картка документа (1343561) щодо визначення окремим народним депутатам України – членам депутатської групи «ДОВІРА» робочих місць в залі засідань Верховної Ради України (додається).

 

 

8.  Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

       

       Секретар Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку