18 вересня 2023 року (протокол № 166)

Опубліковано 18 вересня 2023, о 13:59

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     166 

      «18»      вересня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     09 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М. (з 9 год. 34 хв.), Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Приєдналася до засідання Комітету у режимі відеоконференції: народні депутати України Тимошенко Ю.В., Геращенко І.В., Шахов С.В.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення та містить п’ять питань і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достатності фінансування центральними органами виконавчої влади належного лікування та реабілітації військовослужбовців у закладах системи охорони здоров’я та пов’язаних з цим питань», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр.  № 10019 від 06.09.2023).   

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі особливості висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Геращенко І.В. та Герасимовим А.В. (реєстр.  № 9677 від 04.09.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про лист заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка О.В. щодо проживання за межами України народного депутата України Шахова С.В.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                   Янчука А.О. від 5 та 8 вересня 2023 року щодо визначення окремим народним депутатам України робочих місць в залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Козирем С.В. та іншими (реєстр. № 10020 від 07.09.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

 

Перед початком розгляду першого питання порядку денного засідання Комітету о 9 год 34 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. Загальна кількість членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достатності фінансування центральними органами виконавчої влади належного лікування та реабілітації військовослужбовців у закладах системи охорони здоров’я та пов’язаних з цим питань», внесений народними депутатами України                        Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр.  № 10019 від 06.09.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Тимошенко Ю.В., запрошеній на засідання Комітету у режимі відеоконференції як ініціатор внесення проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достатності фінансування центральними органами виконавчої влади належного лікування та реабілітації військовослужбовців у закладах системи охорони здоров’я та пов’язаних з цим питань» (реєстр. № 10019), для обґрунтування необхідності утворення цієї Тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достатності фінансування центральними органами виконавчої влади належного лікування та реабілітації військовослужбовців у закладах системи охорони здоров’я та пов’язаних з цим питань» (реєстр.  № 10019), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достатності фінансування центральними органами виконавчої влади належного лікування та реабілітації військовослужбовців у закладах системи охорони здоров’я та пов’язаних з цим питань», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та Євтушком С.М. (реєстр. № 10019 від 06.09.2023), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету щодо назви, основних завдань та оформлення проекту Постанови, викладених у висновку.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі особливості висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Геращенко І.В. та Герасимовим А.В. (реєстр.  № 9677 від 04.09.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Геращенко І.В., запрошеній на засідання Комітету у режимі відеоконференції як ініціатор внесення проекту Постанови Верховної Ради України «Про деякі особливості висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану» (реєстр. № 9677), для пояснення підстав для внесення цього проекту Постанови та відповіді на запитання голови Комітету Кальченка С.В. і голови підкомітету Загороднього Ю.І. (стенограма додається).

 

В обговоренні другого питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М., який, зокрема, запропонував внести зміну до тексту проекту висновку Комітету з цього питання і в резолютивній частині проекту висновку замість рекомендації Верховній Раді України «розглянути зазначений проект Постанови та відхилити його» рекомендувати Верховній Раді України «розглянути зазначений проект Постанови і визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови» (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував для голосування дві пропозиції:

 

Перша пропозиція – проект рішення Комітету, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету, яким пропонується ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9677) і  рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та відхилити його.

Друга пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. – ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9677) і  рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували за першу пропозицію:  за - 7, проти - 1, утримався - 1 (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції, друга пропозиція не голосувалася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі особливості висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Геращенко І.В. та Герасимовим А.В. (реєстр. № 9677 від 04.09.2023), і, відповідно до частини третьої статті 138, пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету визначити голову Комітету.

 

 

3.  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури                  Клименка О.В. щодо проживання за межами України народного депутата України Шахова С.В.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Шахову С.В., запрошеному на засідання Комітету у режимі відеоконференції для участі у розгляді цього питання (стенограма додається).

 

 В обговоренні питання взяли участь голови підкомітетів Приходько Н.І. та Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про лист заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка О.В. щодо проживання за межами України народного депутата України  Шахова С.В., підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про лист заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка О.В. щодо проживання за межами України народного депутата України Шахова С.В. (додається).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                  Янчука А.О. від 5 та 8 вересня 2023 року щодо визначення окремим народним депутатам України робочих місць в залі засідань Верховної Ради України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 5 та 8 вересня 2023 року щодо визначення окремим народним депутатам України робочих місць в залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок з заступником голови Комітету Культенком А.В. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували:  за - 9, проти - 0, утрималися - 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про листи в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                  Янчука А.О. від 5 та 8 вересня 2023 року щодо визначення окремим народним депутатам України робочих місць в залі засідань Верховної Ради України (додається).

 

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Козирем С.В. та іншими (реєстр. № 10020 від 07.09.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про  проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави» (реєстр. № 10020), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували:  за - 9, проти - 0, утрималися - 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 10020 від 07.09.2023), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового 7 розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави.

 

 

6.  Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ   


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку