21 серпня 2023 року (протокол №164)

Опубліковано 23 серпня 2023, о 13:33

 Комітет 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     164 

      «21»      серпня      2023  року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І. (з 9 год. 33 хв.), Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І.,  Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: народні депутати України Юрчишин Я.Р., Кучеренко О.Ю.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення та містить одинадцять  питань та питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Під час голосування за прийняття порядку денного засідання Комітету за основу та в цілому о 9 год 33 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася заступник голови Комітету Марченко Л.І. Загальна кількість членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни порядку розгляду питань)

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації», внесений народним депутатом України Юрчишиним Я.Р. (реєстр. № 9617 від 16.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Кучеренком О.Ю. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 9572 від 07.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від депутатської групи «ДОВІРА», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. №9619 від 17.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9620 від 17.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9625 від 18.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» (р.№5431 від 27.04.2023), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 5431-П від 10.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.08.2023 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (№8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Порошенком П.О., Южаніною Н.П., Герасимовим А.В., Климпуш-Цинцадзе І.О. (реєстр. № 8138-П від 10.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (р.№8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 8138-П1 від 10.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про державні резерви» (р.№ 9079 від 03.03.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 9079-П від 10.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів та забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (р.№9261 від 02.05.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 9261-П від 10.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 10 серпня 2023 року № 06/04-2023/174581 (електронна картка документа (1284199) щодо визначення народному депутату України – члену депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Локтіоновій Н.В. робочого місця в залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації», внесений народним депутатом України Юрчишиним Я.Р. (реєстр. № 9617 від 16.08.2023). 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Юрчишин Я.Р., автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації» (реєстр. № 9617 від 16.08.2023), запрошений для участі у розгляді цього проекту Постанови, та надав йому слово для обґрунтування необхідності утворення цієї Тимчасової спеціальної комісії (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації» (реєстр. № 9617), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації», внесений народним депутатом України Юрчишиним Я.Р. (реєстр. № 9617 від 16.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

Перед початком розгляду другого питання порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Кучеренко О.Ю., один з авторів проекту Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Кучеренком О.Ю. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 9572 від 07.08.2023), запрошений для участі у розгляді цього проекту Постанови.

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету за традицією змінити порядок розгляду питань порядку денного та розглянути другим питання, яке у проекті порядку денного зазначено одинадцятим питанням.

         Народні депутати України – члени Комітету погодились з такою пропозицією без голосування (стенограма додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Кучеренком О.Ю. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 9572 від 07.08.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Кучеренку О.Ю., одному з авторів проекту Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу» (реєстр. № 9572) (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу» (всього 6 підписів) (реєстр. № 9572 від 07.08.2023), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України  «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з попереднього розгляду питань, які могли призвести до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії Російської Федерації проти України про виконану роботу», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Кучеренком О.Ю. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 9572 від 07.08.2023), та направити  його Голові Верховної Ради України.

 

 

3.  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від депутатської групи «ДОВІРА», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. №9619 від 17.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від депутатської групи «ДОВІРА»  (реєстр.              № 9619), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від депутатської групи «ДОВІРА», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9619 від 17.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9620 від 17.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» (реєстр. № 9620), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від депутатської фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9620 від 17.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9625 від 18.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9625), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект  Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9625 від 18.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

6.  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» (р.№5431 від 27.04.2023), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 5431-П від 10.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення шостого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» (р.№5431 від 27.04.2023) (реєстр. № 5431-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» (р.№5431 від 27.04.2023), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 5431-П), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7.  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.08.2023 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (№8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Порошенком П.О., Южаніною Н.П., Герасимовим А.В., Климпуш-Цинцадзе І.О. (реєстр. № 8138-П від 10.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення сьомого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.08.2023 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (№8138 від 19.10.2022)» (реєстр. № 8138-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 09.08.2023 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (№8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Порошенком П.О., Южаніною Н.П., Герасимовим А.В., Климпуш-Цинцадзе І.О. (реєстр. № 8138-П від 10.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

8.  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (р.№8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 8138-П1 від 10.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення восьмого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (р.№8138 від 19.10.2022)» (реєстр. № 8138-П1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (р.№ 8138 від 19.10.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 8138-П1 від 10.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про державні резерви» (р.№ 9079 від 03.03.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 9079-П від 10.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення дев’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про державні резерви» (р.№ 9079 від 03.03.2023)» (реєстр. № 9079-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про державні резерви» (р.№ 9079 від 03.03.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. (реєстр. № 9079-П від 10.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів та забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (р.№9261 від 02.05.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 9261-П від 10.08.2023).

 

 

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення десятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів та забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (р.№9261 від 02.05.2023)» (реєстр. № 9261-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів та забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (р.№9261 від 02.05.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 9261-П від 10.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 10 серпня 2023 року № 06/04-2023/174581 (електронна картка документа (1284199) щодо визначення народному депутату України – члену депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»            Локтіоновій Н.В. робочого місця в залі засідань Верховної Ради України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення одинадцятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 10 серпня 2023 року № 06/04-2023/174581 (електронна картка документа (1284199) щодо визначення народному депутату України – члену депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»  Локтіоновій Н.В. робочого місця в залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 10 серпня 2023 року № 06/04-2023/174581 (електронна картка документа (1284199) щодо визначення народному депутату України – члену депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Локтіоновій Н.В. робочого місця в залі засідань Верховної Ради України взяти до відома.

2. Визначити розміщення в залі засідань Верховної Ради України народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Локтіонової Н.В. на робочому місці № 179.

3. Апарату Верховної Ради України забезпечити розміщення в залі засідань Верховної Ради України народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»       Локтіонової Н.В. на визначеному робочому місці № 179.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

          Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ   


 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку